Abonnementsartikel

Op mod 80.000 danskere begav sig søndag den 11. september ud i den solbeskinnede danske natur. Her deltog de i et af de mere end 250 arrangementer på Naturens Dag, skriver Dansk Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

I ugen op til havde op mod 100.000 børn fra skoler og børnehaver taget forskud på festlighederne ved at være ude i naturen, og dermed fandt op mod 180.000 danskere vej ud i naturen i anledning af Naturens Dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danskerne vil ud i naturen

Tilslutningen til Naturens Dag var stor, i alt var der dobbelt så mange danskere, der havde fundet vej ud i naturen i sammenligning med sidste år, hvor 40.000 danskere tog del i de naturlige aktiviteter.

- Det gode vejr spiller selvfølgelig en hel afgørende rolle, men vi synes også at danskere har taget Naturens Dag til sig som en national mærkedag for naturoplevelser og friluftsliv, siger Ole Laursen, Funktionsleder for Frivillige hos Danmarks Naturfredningsforening

Tættere på naturen

Årets tema var "Natur uden alder" og det gav anledning til alverdens arrangementer for alle aldre. Både voksne og børn nød godt af solens varme stråler, og mærkedagens store tilslutning er et godt eksempel på, at danskerne holder af at være i naturen.

- Vi glæder os hvert år over, at så mange foreninger, kommuner og frivillige bakker op om Naturens Dag. Vi vil gerne åbne naturen som et rum for oplevelser, glæde og fælleskab for alle aldre. Og med årets tema vil vi gerne inspirere både børn, unge og voksne til at tage hinanden i hånden og sammen gå på opdagelse i vores smukke, sjove og spændende i natur, siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet

Det er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet, der står bag initiativet Naturens Dag. I søndags blev dagen gennemført for tolvte år i træk under temaet "Natur uden alder". Naturens Dag er støttet af Nordea-Fonden, og de har netop bevilliget 4.120.000 kroner til afholdelse af Naturens Dag indtil 2019.