Abonnementsartikel

Efteråret står for døren, og det er en god idé at se på, om dit hus trænger til at blive klædt på til en frostkold og blæsende vinter. Der kan være utætte vinduer, der giver træk, eller andre bygningsdele, der er gode at få set efter, før vinteren sætter ind med regn, kulde og blæst

Vi kender det alle sammen. Med det omskiftelige vejr vi har i Danmark, skal man ikke blinke mange gange, før det lige pludselig er efterår. Derfor er det en god ide at være på forkant som boligejer. Der kan nemlig være problemer, som bliver overset, hvis man ikke tager sig tid til en ordentlig gennemgang af huset, før det er for sent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan være god idé at energirenovere sit hus, før det pludselig kan mærkes, hvor meget det egentlig trækker fra vinduerne ? og en god tid på året er nu, mens det stadig er fint vejr. Hvis man ikke får tjekket, om der er problemer, som bør rettes op på før vinterperioden, kan det føre til uforudsete energiudgifter og reparationer, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

Råd og vejledning

Boligejere kan med Energistyrelsens bygningsguide få råd og vejledning om, hvilke elementer der kunne trænge til en opdatering i ens boligtype. På den måde ved man, hvad der skal kigges efter, når man gennemgår huset før vinteren.

- I Bygningsguiden kan der for eksempel klikkes på et parcelhus fra 70'erne eller en murermestervilla fra 20'erne, og du kan få en komplet liste over elementerne på den type hus, som er gode at være opmærksomme på. Du kan derefter kontakte de håndværkere, du har brug for, og her kan Energistyrelsens håndværkerliste være et af stederne at kigge, siger Camilla Damsø Pedersen.