Abonnementsartikel

En motorsavs evner afhænger selvsagt af kædens kvalitet. Den kvalitet vil Husqvarna fremover sikre ved selv at designe og fremstille kæderne til sine populære motorsave. X-Cut hedder serien af motorsavskæder, der maksimerer præstationsevnen og produktiviteten.

- X-Cut er en milepæl i Husqvarnas historie. Vi har udstyret professionelle med verdensklasse motorsave i mere end 50 år. Med vores nye kæde til vores i forvejen kraftfulde motorsave, får brugerne en komplet oplevelse, der hæver barren for, hvad en motorsav kan præstere, siger Jakob B. Hansen, administrerende direktør for Husqvarna Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til professionelt brug

Mikrostrukturen og kromsammensætningen i den forstrukkede stålkæde er designet til at optimere ydeevnen på Husqvarnas motorsave. Den første X-Cut kæde, SP33G, er optimeret til professionel brug i de nordiske lande og er udviklet i samarbejde med ingeniører og skovarbejdere. Resultatet er en vibrationssvag, pixel savkæde, der skærer et smalt savsnit og tager et minimum af energi fra motorsaven:

Ifølge Husquarna har den nye kæde længere skarphed en standard kæde, hvilket skyldes en særlig udformning af kædens tænder og mikrostrukturen af stål og krom. Ydermere har kæden ifølge producenten færre driftsstop, lang holdbarhed og høj skæringseffektivitet