Abonnementsartikel

Cirka 80 kroner om året koster det el-kunderne hos energiselskabet SE at være med til at sikre vind-produktionen i Danmark og dermed den vigtige, grønne omstilling. Og det vil rigtig mange danskere gerne betale, viser nye tal fra SE, der har lanceret konceptet Medvind, et 100 procent vind-produkt til privatkunderne.

Der skal mere vind i kontakterne hos de danske el-kunder for at komme i mål med ambitionen om den grønne omstilling i Danmark. Folketinget har sat et mål op, der kræver, at halvdelen af danskernes el-forbrug skal dækkes af vind-strøm allerede i 2020. Det har nu fået selskabet SE til at give kunderne mulighed for aktivt at støtte op om målet om et fossilfrit Danmark, til en fornuftig pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det koster nemlig kun 80 kroner om året, eller godt syv kroner om måneden for en gennemsnitsfamilie med et årligt forbrug på ca. 4.000 kWh, at få 100 procent vind-strøm. Dermed støtter den enkelte op om vind-produktionen i Danmark og kan tilmed sove med grøn samvittighed. Og det er der tilsyneladende mange i landet, der kan se den sunde fornuft i.

Vilde med Medvind

Ifølge en pressemeddelelse fra SE siger mere end halvdelen af de kunder, der får dette tilbud, ja tak til at deltage i Medvind.

- Med Medvind giver vi kunderne mulighed for selv at deltage aktivt i at få Danmark gjort endnu mere bæredygtig. Det tager de rigtig godt i mod. Vi troede indledningsvist, at det generelt ville være de større byer, der ville vise interesse for Medvind, men den har vist sig at være bredt fordelt ud over hele landet. Danmarks fremtid vedkommer jo os alle, så det glæder os at se, at så mange støtter op om vind-strøm. Det tror vi i SE på er vejen til en tryg energi-fremtid, siger Thomas Fugl, privatdirektør, SE Energi & Klima.

Medvind bliver desuden anbefalet af Det Økologiske Råd, der påpeger, at køb af strøm fra danske vindmøller har en positiv klimaeffekt.