Abonnementsartikel

Når efterårskulden er ved at sætte ind i september-oktober, er det ved at være tid til en efterårsrengøring af drivhuset. Mange vælger at vente med rengøringen til foråret, men der er mange fordele ved at gøre det allerede i efteråret, og faktisk er det bedst at gøre det både forår og efterår. Et rent drivhus minimerer risikoen for alge- og skimmelsvampdannelser, samt fjerner mange af de overvintrende skadedyr og deres æg, skriver firmaet Tanaco i en pressemeddelelse.

Giv overvintrende planter gode forhold

Et drivhus kan snildt bruges til både sarte og hårdføre overvintrende planter, men du kan faktisk også så planter om efteråret, der skal spire og gro i det tidlige forår. Ved gensåning er det vigtigt, at der er rent, og for eksempel skimmel og skadedyr fra tidligere planter ikke overføres til de nye planter. Et rent drivhus betyder også bedre lysindfald og giver de overvintrende planter bedre forhold, så de trives bedre og i visse tilfælde kan fortsætte deres vækst henover efteråret og vinteren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brug en god drivhusrens

Før selve rengøringen går i gang, skal hele drivhuset ryddes. Gamle planter og plantesække fjernes. Planteborde, kapillærkasser og redskaber stilles udenfor, og planter, der skal overvintre i jorden, eksempelvis vinranker, trimmes og renses for spind og eventuel skimmel og dækkes til inden rengøring.

Når drivhuset er tømt, kan det vaskes. Alle flader, kanter, hjørner og rude-overlapninger vaskes grundigt med en god drivhusrens, en stiv børste eller grydesvamp og rent vand.

Tanaco anbefaler deres eget produkt A Green Way Drivhusrens til formålet og fremhæver, at det ikke alene effektivt fjerner planterester, æg og skadedyr samt grønne belægninger, men også er drøj i brug og ikke indeholder parfume eller konserveringsmidler.

7 gode grunde til et efterårsrent drivhus

1. Rene ruder giver bedre udnyttelse af vintersolens stråler for overvintrende planter og afgrøder.

2. Fjerner skimmel & svampesporer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3. Fjerner overvintrende skadedyr og deres æg.

4. Der er mulighed for at genså vinter-hårdføre afgrøder, f.eks. vinterkarse og spinat med det samme.

5. Drivhuset kan bruges til vinteropbevaring af havens inventar og krukker.

6. Et velholdt drivhus forlænger dets levetid.

7. Det er sjovere at starte forårsæsonen op i et ryddet og næsten helt klargjort drivhus.