Abonnementsartikel

Efterårsferien er lige om hjørnet, og det betyder traditionen tro ture til sommerhuset eller besøg hos familien i den anden ende af landet. Og kæledyrsejere vil gerne hjælpe deres firbenede venner med at klare de lange køreture på en naturlig måde. I hvert fald oplever Ceva, som arbejder med produkter, der hjælper ved dyrs adfærdsproblemer, at salget af hundehalsbånd med kopier af naturlige og tryghedsskabende feromoner fordobles op til ferier. Fagveterinærsygeplejerske hos Køge Bugt Dyreklinik, Karina Rom Baltzer, oplever i sin daglige praksis en stigende interesse hos dyreejere for at hjælpe dyrene.

- Folk er blevet mere bekymrede og opmærksomme på at hjælpe deres dyr. For tyve år siden fokuserede man ikke på, om hunden var bange for dyrlægen eller for at køre i bil. Men i dag er dyret en vigtig del af familien, og vi vil gerne have, at det har det godt, siger Karina Rom Baltzer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reducér stress på køreturen

Fagveterinærsygeplejersken kommer her med gode råd til, hvordan man kan forberede sit kæledyr på ferien.

- En tur i bil kan være en stressende situation for kæledyret. Derfor er det vigtigt at lære sit dyr, at det er uproblematisk at køre bil, allerede mens det er hvalp eller killing. Begynd eventuelt med at have kæledyret inde i bilen uden at køre, og husk at belønne dyrets mod med godbidder. Derfra kan man stille og roligt forsøge sig med korte ture, mens man roser dyret og fortsætter med at give lidt godbidder, råder Karina Rom Baltzer og fortsætter.

- Det er også vigtigt ikke at give dyret mad inden køreturen, da det kan fremkalde køresyge og kvalme, som senere kan udvikle sig til nervøsitet og angst for bilkørsel. Endelig kan dyret have stor glæde af tryghedsskabende produkter i forbindelse med køreturen. Produkter, der kopierer de feromoner, som dyrene også producerer naturligt i andre sammenhænge, skaber tryghed for både unge og voksne dyr, fortæller hun.

Forbered pensionsopholdet

Skal dit dyr ikke med på ferie, men derimod i pension, kan det også være en god idé at forberede opholdet grundigt.

- Hvis det er muligt, så benyt en pension, som dyret har prøvet tidligere, og hvor omgivelserne og lydene er velkendte. Giv kæledyrene deres vante tæpper eller bamser med, siger Karina Rom Baltzer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en pressemeddelelse fremhæver Ceva også to af firmaets egne produkter; til hunden et halsbånd på med Adaptil, en syntetisk kopi af hundens tryghedsskabende feromon, der skaber en følelse af naturlig velvære. Til katten er det en mulighed at bruge Feliway-spray eller diffuser, siger fagveterinærsygeplejerskeKarina Rom Baltzer.

Feliway er en syntetisk kopi af kattens ansigtsferomon, som skaber en følelse af velvære og tryghed i kattens nærmiljø. Derfor kan Feliway anvendes til at berolige katte i pressede situationer og til at reducere stressniveauet i forbindelse med ændringer i deres miljø.

Ceva fremhæver at begge produkter er uden bivirkninger og kan købes hos dyreklinikker og dyrehandlere