Abonnementsartikel

Batteridrevne havemaskiner til professionelle vokser i popularitet, skriver Husqvarna i en pressemeddelelse. Deres håndholdte løvblæser har på et år opnået stor popularitet og bruges blandt andet af Tivolis gartnere. Nu udvider Husqvarna batteriserien med en stangsav med imponerende rækkevidde.

- De seneste år har Husqvarna udviklet massivt på batteriprodukter. I dag er batteriet stærkere end nogensinde og en værdig konkurrent til benzin. Vi oplever da også stigende efterspørgsel fra professionelle. Og det forstås. For batteri gør det lettere og mere skånsomt at udføre sit job. Batteri er miljøvenligt, let i vægt og komfortabelt at arbejde med. Og så kan man bruge det samme batteri til alle maskiner, siger Jakob B. Hansen, administrerende direktør for Husqvarna Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstra rækkevidde

Den nye stangsav 536LiPT5 har fået ekstra rækkevidde, hvilket gør arbejdet med træbeskæring i højden noget nemmere. Den batteridrevne stangsav har en rækkevidde på 5 meter og vejer kun 4,9 kg. Og selv om den er batteridrevet, så overstiger ydeevnen ifølge Husqvarne tilsvarende benzinredskaber.

Så alt i alt får man en lydsvag og miljøvenlig batterisav, der også er stabil, let samt giver god ergonomi

Lydsvag løvblæser

Ud over den lange stangsav, så kommer Husqvarnas med en lydsvag løvblæser, der er målrettet til offentlige områder

Husqvarnas første batteridrevne løvblæser 536LiB er ifølge producenten let at bruge, kræver meget lidt vedligeholdelse og udløser ingen emissioner. Den håndholdte, professionelle maskine har en lavere vægt end en benzinblæser, så man kan arbejde længe og effektivt uden for meget slid.

Lithium-ion batteriet er designet til langvarigt, krævende arbejde og holder længe per opladning. Batteriet har også den fordel, at maskinen er næsten lydløs, så man uden at bekymre sig for at genere omgivelserne kan bruge løvblæseren i parker, bymidter og andre offentlige steder.