Abonnementsartikel

Det blev en stor succes, da Danmarks Charolaisforening lørdag d. 15. oktober afholdt deres første kvieauktion. Det skete på Hopballe Mølle ved Jelling. Stedet er en slægtsgård med planteavl, kyllingeproduktion, gårdbutik og restaurant, og det gav perfekte rammer for hele arrangementet.

Charolaisforeningen havde lejet sig ind i en nybygget halmlade, så alle, både gæster og dyr, kunne være i tørvejr på den regnvåde efterårsdag. Arrangementet var velbesøgt med godt 100 gæster, som kunne besigtige dyrene om formiddagen, inden man gik i restauranten til en udsøgt frokostbuffet. Efter frokosten gik auktionen i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyr fra hele landet

Der kom kvier fra hele landet i alderen fra et halvt år til 18 måneder. Alle topklargjorte og med spændende afstamninger. Otte kvier kom under hammeren, de fem blev solgt og gennemsnitsprisen på de solgte dyr blev 12.700 kr. Dyreste kvie blev Lucy de Jennum fra Hesselballegaard, hun blev solgt for 19.000 kr.

Publikumskonkurrence

I forbindelse med auktionen kunne gæsterne stemme om den bedste kvie og vinde en købmandskurv. Konkurrencen blev afgjort inden auktionen, og publikumsfavoritten blev Lucy de Jennum fra Hesselballegaard, som også blev auktionens dyreste kvie. Der blev trukket lod blandt stemmerne på den populære kvie, og vinderen af købmandskurven blev Niels Hougaard Andersen. Der var også købmandskurv til både sælger og køber af auktionens bedste kvie.

Ved afslutningen betegnede foreningens formand Søren Hauge foreningens første kvieauktion som en succes og takkede alle for opbakningen.

- Det giver mod og lyst til at afholde auktion igen til næste år.