Abonnementsartikel

Danmark har ikke mindre end 7.000 kilometer kystlinje og sejlads et oplagt forslag til en ny fritidsbeskæftigelse.

Men hvor skal man starte, hvis man ikke er født med en rorpind i hånden? Hvad skal man lære, og hvad skal man investere i, hvis drømmen om selv at prøve det frie liv på vandet skal realiseres?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyt samarbejde

Det giver Fredericia Boat Show nogle konkrete bud på, når bådudstillingen lægger fra land den sidste weekend i februar og den første weekend i marts 2017.

- Vi har etableret et samarbejde med Dansk Sejlunion, som sammen med Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID) har budskabet: "Nye sejlere kan starte her" på deres stand, fortæller Lars Søndergaard, messechef i Messe C Fredericia.

Ifølge messechefen kan en uformel snak med de erfarne folk på standen hjælpe med at afdække, hvordan man kommer fra drøm til virkelighed, uanset hvilken form for sejlads, man er interesseret i.

Vind i sejlene

Med udgangspunkt i drømmen bliver man guidet videre til de næste trin, som kan være en snak om undervisning, klublivet, udstyr, finansiering, havneplads, bådkøb, sikkerhed og lignende. Alle disse emner er naturligvis dækket på udstillingen, og det gør tiltaget virkeligt oplagt, mener Lars Søndergaard. Han tilføjer, at der også etableres en brugtbørs, hvor forhandlere og private kan annoncere inden for forskellige prisrammer.

Ifølge Steen Wintlev, Sejladschef i Dansk Sejlunion, er der interesse for at komme på vandet, og programserien "Mod fjerne kyster" har givet drømmene endnu mere vind i sejlene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan være svært at finde vej, derfor stiller vi op på Boat Show for at være guide for de, som drømmer om at starte, eller som netop har taget de første skridt mod en maritim interesse, fortæller Steen Wintlev.

Fordelagtigt bådmarked

Direktør for FLID, Jesper Højenvang, opfordrer de etablerede sejlere til at invitere nye og kommende sejlere med på messen. Der er lige nu gode muligheder for at finde ledige bådpladser i de mange danske lystbådehavne, og bådmarkedet er fordelagtigt for køberne.

- På Boat Show vil vi introducere de nye sejlere til lystbådehavnene og hjælpe med at afdække, hvordan man finder en bådplads, slutter Jesper Højenvang.

[url=http://www.boatshow.dk.]Fredericia Boat Show[/url] finder sted den 24.-26. februar og 2.-5. marts 2017.