Abonnementsartikel

Køreturen til The Skellig Ring, der ligger i den sydvestlige del af Irlands Wild Atlantic Way, er blevet udnævnt til et af verdens bedste rejsemål i 2017. Området modtager anerkendelsen i Lonely Planet's Best in Travel 2017, den meget imødesete udgivelse af de hotteste trends, rejsemål og oplevelser for det kommende år.

Bestseller-rejsebogen, der udgives af en af verdens førende rejseeksperter, sætter fokus på de ti bedste lande, byer og områder samt de rejsemål, hvor man ifølge eksperterne fra Lonely Planet får mest for pengene i 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med i Star Wars

The Skellig Ring er en køretur langs kysten. I Lonely Planet's Best in Travel 2017 beskrives den som "Irlands måske mest utæmmede, karismatiske og smaragdgrønne kyststrækning".

På turen møder man Skellig Michael, der er på UNESCOs Verdensarvsliste og beskrives som "et afsondret, bølgeombrust stykke klippe, der rejser sig som en gigantisk trekant ud af Atlanterhavet".

Stedet er i øvrigt med på den nye liste over Star Wars-locations og kan skimtes i afslutningen af Star Wars-filmen The Force Awakens. Skellig Michael forventes desuden at få en større rolle i dette års fortsættelse, og de lokale handlende lægger sig i selen for at imødekomme den forventede stigning i besøgstallet.

50.000 suler

Skellig Michaels søsterø, kendt som Small Skellig, bliver også fremhævet i bogen som "en endnu mere forreven klippeø, der huser en koloni på 50.000 suler." Begge ligger på The Wild Atlantic Way, der ofte kaldes verdens længste sceniske kystrute - en 2.500 km lang strækning af fantastisk rå kyst langs det vestlige Irland.

Ifølge Talsmanden for Lonely Planet, Nóirín Hegarty, så bør The Skellig Ring burde være på enhver turists liste over must-sees, og nu hvor det kommer til ære og værdighed på det hvide lærred, er 2017 virkelig det år, hvor man bør tage derud og se det selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

The Skellig Ring er nummer ti på listen over de bedste rejsemål i 2017 efter Taranaki i New Zealand, Azorerne i Portugal, Aysén i Chile, Tuamotuøerne i Fransk Polynesien og Georgias kystområde i USA. Choquequiro i Peru ligger helt i top.