Abonnementsartikel

Agromek byder i år på adskillige gode nyheder indenfor kedelbranchen. Blandt dem er den nye Herz pelletstar Cond-kedel, der kan ses på standen hos Alcon A/S.

Der er tale om en såkaldt kondenserende kedel, hvor røggasserne kondenseres, således at man opnår en teoretisk virkningsgrad på 105 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er i virkeligheden tale om en forholdsvis enkel procedure, siger direktør for Alcon A/S, Søren Simonsen.

- I et traditionelt pillefyr kan røgen være op til 130 grader varm, men i stedet for bare at sende den varme røg op i den blå himmel, så bliver den i det nye pillefyr sendt gennem en veksler, hvor varmen kondenseres ved hjælp af de kolde returvand fra varmesystemet, forklarer han.

Den energi man herved frigør, sendes tilbage til pillefyret, hvormed man skaber den ekstra virkningsgrad.

- Sammenlignet med et tilsvarende traditionel pillefyr, så betyder den nye kondenseringsløsning, at man sparer mellem 10 og 20 procent på varmeregningen, forklarer Søren Simonsen.

Moderne design

Besparelsen kommer naturligvis i form af mindre pilleforbrug, og selv om prisen på det nye Herz Cond-anlæg er en smule højere end et tilsvarende traditionelt pillefyr, så er det ikke meget. Knap 10.000 kroner koster det mere, og de penge kan hurtigt være hentet hjem igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over den nye energiforbedring kommer Herz-fyret også i et mere moderne design, hvilket betyder, at det fylde mindre og som noget nyt har man to sider af fyret, som kan placeres op ad en væg, hvilket gør det nemmere at indrette i et mindre lokale.

Herz-fyret henvender sig til private, der bor i boliger i mellem 150 til 400 kvadratmeter. Det kan sættes op til en ydelse, der svinger fra 10 til 16 kW. Ogf som med al anden moderne teknisk udstyr, så følger der naturligvis en app med, så fyret kan styres fra mobilen.

Den nye kedel kan ses hos Alcon A/S - stand: E 4056