Abonnementsartikel

Traktorer og maskiner i dansk landbrug gennem 40 år får deres helt egen udstilling på Agromek 2016. Det sker i anledning af, at det er 40. gang, at der er Agromek.

- Vi vil derfor illustrere udviklingen af traktorer og maskiner i dansk landbrug med en udstilling, hvor vi deler de 40 år op i fire årtier, startende med 1975-85, fortæller Ivan Jørgensen, formand for Mosegaarden Modeltraktorklub i Gludsted i Midtjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klubben holder til på et tidligere kornloft på Mosegaarden Maskinstation. Her bygger de omkring 25 medlemmer af klubben landskaber op med marker og afgrøder, så de passer til den aktuelle maskinpark. Der er omkring 180 kvadratmeter borde med landskaber.

Størrelse 1:32

På det største bord er det udelukkende traktorer og maskiner i størrelsen 1:32, og kravet er, at de skal have været brugt i dansk landbrug. På bordene ude i siden kan man have andre størrelser og traktorer, som ikke har været benyttet i Danmark.

- Det er opbygningen af landskaber, det hele går ud på. Vi ligger ikke og kører med traktorerne som på en modeljernbane. Her drejer det sig om at bygge op, forandre og forbedre, siger Ivan Jørgensen.

Medlemmerne af klubben kommer fra mange erhverv ? men ikke direkte fra landbruget.

- Alle har en eller anden relation til landbruget, og deraf kommer interessen for traktorer og maskiner. Vores yngste medlem er 13 år, for det er dyrt legetøj, så det er mest for voksne, fortæller formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er stort set ikke nogle modeltraktorer, der koster under 500 kr., og mange koster væsentlig mere. Modeltraktorerne forhandles kun af specialbutikker i Danmark og rundt om i andre europæiske lande, siger Ivan Jørgensen, der i de seneste par år selv har brugt omkring 50.000 kr. årligt på sin hobby.

Inviteret

Klubben er blevet inviteret til at udstille på Agromek og har allerede fuld gang i forberedelserne.

- Vi har taget udfordringen op og plukker ud af vores samling. Vi laver en del af udstillingen på forhånd og glæder os til at møde de besøgende på Agromek, siger Ivan Jørgensen.

Agromek 2016 i MCH Messecenter Herning er åben 29. november ? 2. december.