Abonnementsartikel

Selv om regeringen med de seneste besparelser på tilskud til husstandsvindmøller har gjort livet mere besværligt for vindmølleproducenterne, så er stadig der muligheder i den grønne vindafdeling. Fra producenten KVA Vind kommer nu en helt ny vindmølle, der sigter både mod ind- og udland.

KVA Vind 10 er en dansk designet, dansk konstrueret og dansk produceret husstandsvindmølle. Møllen er en videreudvikling af firmaets 6-10 model, og den produceres på eget værksted i Skjern.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det nye er, at møllen har en modulerende effekt. Det betyder, at man kan indstille den til den effekt, man ønsker - fra 0 til 15 kW, fortæller Direktør Kurt S. Østergaard fra KVA Vind, der ser store muligheder for den nye vindmølle, både herhjemme og i udlandet.

Kan indstille sig selv

Den modulerende effekt betyder, at den kan sælges på det danske marked og stadig få del i de højeste tilskud. KVA Vind 10 kan desuden indstille sig selv, så den automatisk regulerer effekten efter behov, hvilket gør den yderst fleksibel og velegnet til specielle behov.

KVA Vinds 10 kW husstandsvindmølle er desuden konstrueret med henblik på høj effektivitet, lang levetid og lave serviceomkostninger, og den kan under gunstige forhold producere helt op til 40.000 kWh årligt.

- Det betyder, at med de tilskud vi kender i dag, så kan det stadig betale sig at investere i en husstandsvindmølle, understreger Kurt S. Østergaard.

De lave serviceudgifter opnås blandt andet ved, at Nacellen, der indeholder vindmøllens nøglekomponenter, er indkapslet i en glasfiberhætte, som kan vippes så der bliver let adgang til service. Desuden er mølletårnet helgalvaniseret og - måske vigtigst af alt, når det handler om vedligehold - så har møllen ingen gearkasse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KVA Vind har den nye mølle med på Agromek, hvor man kan se den på stand E 4170.