Abonnementsartikel

Hele 54 danske vine blev bedømt af professionelle vindommere, da Danske Vingaarde forleden afholdt Dansk Vinshow. Målet er at få bedømt de konkurrerende danske vine og at uddele titlen Årets Vingård 2016.

Kriteriet for at vinde titlen er, at vingården opnår det højeste gennemsnitlige pointtal for sine tre bedste vine i konkurrencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skærsøgaard Vin fra Dons ved Kolding tog titlen og modtog guldmedalje for den mousserende vin 'Don's Rosé Brut 2015'. Den fik dog kamp til stregen af en række andre vingårde, bl.a. Guldbæk Vingård, som fik guld for hvidvinen 'Lush Green 2015'.

Var der nogen, der for ti år siden havde sagt, at dansk vin kunne blive til noget, havde jeg svaret: Aldrig i livet!

Vinanmelder Rolf Madsen

Dommerpanelet

Dansk vin har en fremtid

Dommerpanelet, der bedømte de danske vine, består af sommelier Tim Vollerslev, sommelier Simon Juhl Olesen, vinanmelder på Berlingske og redaktør af Vinexpressen.dk, Rolf Madsen, samt fødevare-konceptudvikler Jacob Klitgaard. Dommerne var glade for at kunne se en udvikling i den danske vinproduktion.

- Var der nogen, der for ti år siden havde sagt, at dansk vin kunne blive til noget, havde jeg svaret: Aldrig i livet! Men efter at have siddet i dommerpanelet tre år i træk ved Dansk Vinskue og nu hos Danske Vingaarde, er jeg kommet i tvivl. Eller det vil sige; jeg er faktisk slet ikke i tvivl om, at dansk vin har en fremtid. Førhen tænkte man: 'Den er da meget god - af en dansk vin at være'. Men den frase er for mit vedkommende pakket væk. Jeg har i år været vidne til vine på et meget højt teknisk niveau. Selvfølgelig er der smuttere, men set over en bred kam, pibler det frem med gode og velproducerede vine, som ligeså godt kunne være lavet i Tyskland eller Frankrig. Og de bedste af vinene kan nu også godt være med på restauranternes vinkort. For mit vedkommende har det endnu engang været en god oplevelse at smage dansk vin i dommerpanelet, siger dommer og vinanmelder Rolf Madsen.

Fordelt på fem klasser

De 54 bedømte vine fordeler sig i kategorierne mousserende vin, hvidvin, rosévin, rødvin, dessertvin og hedvin. Udover guldmedaljerne blev det til seks sølv og syv bronzemedaljer til de danske vine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De øvrige medaljetagere ved Dansk Vinshow er Guldbæk Vingård, Modavi, Nyholmgaard Vin, Skårupøre Vingård, Vejrhøj Vingård, Ørnberg Vin og Årø Vingård.

Udmærkelserne er overrakt til vingårdene i forbindelse med Danske Vingaardes seminar på Skærsøgaard den 29. oktober 2016.

Danske Vingaarde er brancheorganisation for henved 60 professionelle vingårde med et beplantet areal på ca. 75 hektarer. Produktionen i 2014 var ca. 350.000 flasker.