Abonnementsartikel

Der er spænding i luften hos Stemas i Hadsten op til årets Agromek-messe. Firmaet meddeleler, at de kommer med flere eldrevne maskinmærker end nogensinde tidligere - og helt specielle læssere til rigtige mænd der tør.

- Aldrig tidligere har vi kunnet præsentere så mange eldrevne maskiner. Det afføder en del mere eller mindre morsomme kommentarer om ikke at støde konkurrenter og i den stil. Men det ændrer ikke ved, at vi i sjælden grad glæder os til, at der bliver tændt for Agromek, siger Robert Kjærgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stemas' allerede særdeles kendte eldrevne Weidemann 1160 eHoftrac læssemaskine får i år selskab af Yanmars lige så elektriske minigraver SV 08. Og så er forventningerne høje til det nye, tyske dumper-mærke Bergmann.

Danmarkspremiere

- Bergmanns nye minidumper er helt ny i fabrikkens produktlinje. Den dumper, vi har med på Agromek, er indtil videre den eneste i Danmark, og der er således tale om en danmarkspremiere. Bergmann har lavet en knækstyret walk-behind maskine med kapacitet til 450 kg i ladet, og vi ser rigtig store anvendelsesmuligheder for den. Ikke mindst ved indendørs opgaver, hvor den i øvrigt kan spille helt ideelt sammen med Yanmar-minigraveren, hvis det handler om nedbrydning, siger Robert Kjærgaard.

Ud over det elektriske trekløver fra Weidemann, Yanmar og Bergmann, så vil Stemas' stand sikkert også vække en vis opmærksomhed med en specialudgave af den klassiske Weidemann 1370-minilæsser.

Minilæssere mod kræft

- Vi har jo lige fulgt den store og flotte landsindsamling til Kræftens Bekæmpelse på tv. Lige som mange andre virksomheder har vi og vores medarbejdere hos Stemas desværre også mange venner og bekendte, der er ramt af den grimme sygdom. På Agromek sætter vi fem Weidemann 1370 i specialudgaver til salg, og for hver solgt maskine donerer vi 1000 kr. til kampen mod kræft. Maskinerne bliver til speciel pris og med speciel udstyrspakke. Og så er de skinnende sorte med lyserøde fælge. Rigtige maskinførere tør nemlig godt køre lyserødt, siger salgschef Robert Kjærgaard.

De fem specielle Weidemann frigives til salg på førstedagen af Agromek. Stemas lader det imidlertid ikke blive ved lyserøde hjul og donationer per solgt maskine. På Agromek-standen bliver der også mulighed for at give den skilling, man måske ikke nåede at få sendt afsted til landsindsamlingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mobile boreværk

- Foruden de tre elektriske maskinmærker og sorte Weidemann-læssere med lyserøde fælge, har vi valgt at fråse lidt mere med pladsen til vores service- og aftersales-folk på Agromek 2016. Derfor kommer det i høj grad også til at handle om dialog om den daglige brug, service og tilbehør med både nuværende og kommende brugere. Vi laver også plads til at præsentere vores mobile boreværk, som blandt andet kan bore ud til nye bolte og bøsninger på stedet, siger salgschef Robert Kjærgaard.

Midt i Agromek er der i øvrigt udsigt, at det hele går i kage for Stemas. Firmaet blev tidligere på året hædret af Weidemann for 20 års godt samarbejde. Nu vil Stemas så markere jubilæet for en bredere kreds. Det sker med stort sønderjysk kaffebord onsdag og torsdag eftermiddage.