Abonnementsartikel

Vinteren i Danmark kan være kold, men danskerne nyder de mørke dage foran brændeovnen eller pejsen. Og det vil de gerne blive ved med, viser en undersøgelse foretaget af ejendomsmæglerkæden home.

Hele 37 procent af deltagerne i undersøgelsen siger nemlig, at det er et krav eller har stor betydning for deres valg af kommende bolig, at der er brændeovn eller pejs. Og det er ikke kun for opvarmningens skyld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele 55 procent har eller ønsker sig brændeovn eller pejs i deres bolig både for varmen og hyggens skyld, mens 21 procent har eller ønsker sig brændeovn eller pejs i deres bolig, alene fordi det skaber en hyggelig stemning.

God ved salg af hus

Det er en tendens, som Mads Ellegaard, relationschef hos home, har bemærket hos homes kunder.

- Vi oplever, at mange af vores købere ønsker sig en bolig med brændeovn eller pejs, som de lejlighedsvis kan tænde op i for hyggens skyld. I et boligsalg falder køberne ofte for boligens samlede stemning, og det er klart, at en brændeovn eller pejs er med til at skabe en varme og hygge, især i vintermånederne, udtaler han og fortsætter:

- Hvis en brændeovn skal have værdi ved et boligsalg, er det vigtigt, at brændeovnen er af nyere dato for at undgå unødig forurening af miljøet. Hvis din brændeovn er over 10 år gammel, bør du derfor overveje at udskifte den med en nyere model, slutter han.