Abonnementsartikel

HA Fog er klar med en ny sneplov til pickupper og varevogne, og den skiller sig ud ved at have en enkel montering af særligt ledningsnettet. Som noget helt nyt skal ploven, der er produceret af amerikanske Meyer, nemlig ikke kobles direkte på bilens ledningsnet. I stedet trækker man bare en ledning under bilen og slutter den til anhængerstikket.

- Indtil nu har det været lidt mere kompliceret at montere en sneplov på en bil. Der har været mange forskellige elsystemer at tage hensyn til, når man skulle trække et nyt ledningsnet, og nu har Meyer prøvet at gøre det helt enkelt. Og det har helt klart gjort det nemmere, at man bare bruger stikket bag på bilen. Det kan alle finde ud af, siger Flemming Nielsen, der er indkøber hos HA Fog, der importerer sneploven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere udbredt

I USA, hvor producenten Meyer har hjemme, er det noget mere udbredt at montere sneplove på biler sammenlignet med herhjemme.

- Det hænger måske sammen med, at nogle steder i USA bor folk mere for sig selv, og derfor har de brug for selv at kunne fjerne sne. Men der er også et stigende marked herhjemme. Jo mere folk ser bilmonterede sneplove på vejene, jo mere opmærksomme bliver de på, at det også er en brugbar løsning, og derfor stiger efterspørgslen hele tiden, siger Flemming Nielsen.

Nemt at køre

Han anfører entreprenører og anlægsgartnere som de oplagte brugere af sneploven.

- Det er virksomheder, som har bilerne i forvejen, men fordi man ikke kan komme i jorden på samme måde om vinteren, har en del af virksomhederne vinteraftaler med større firmaer om snerydning af eksempelvis parkeringspladser og små veje i villakvarterer. Hvis man har flere kunder, vil der samtidig være en vis afstand mellem dem, og så er det jo hurtigt bare at kunne køre i samme bil, man har udført opgaven med, sammenlignet med at skulle have en maskine op og ned af en trailer, siger, Flemming Nielsen.

HA Fog har ført Meyers produkter siden 2010.