Abonnementsartikel

Det blev den forsvarende mester, New Zealandske Jason Wynyard, der endnu engang kunne lade sig hylde som verdensmester i individuelle konkurrencer i Stihl TimbersportS, der blev afholdt i weekenden den 11. - 12. november. Det er ottende gang i Jasons karriere, det er sket.

Og selv om otte verdensmesterskaber er fantastisk, så er det ligeså imponerende, at manden på fjerdepladsen, Canadieren Stirling Hart, satte ny verdensrekord på Springboard med tiden 35,67 sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danske Brian Palsgaard satte ny dansk rekord i øksediciplinen Underhand Chop, som blev klaret på bare 24,01 sekunder i kvalifikationsturneringen. I det samlede resultat blev det til en 14. plads, og da kun de første fem går videre til finalen, måtte Brian nøjes med at nyde stemningen fra tilskuerpladserne. Det samme gjaldt for de øvrige nordiske deltagere, idet de første fem placeringer gik til Matt Cogar, USA, Paolo Vicenzi, Italien, Armin Kugler, Østrig, Koen Martens, Belgien og István Juhász fra Ungarn.

Norske Vebjørn Søsteby satte iøvrigt ny nordisk rekord i Standing Chop, som blev klaret på bare 20,35 sekunder. Hans samlede placering blev en syvende plads.

Kæmpede bravt

At Stihl TimbersportS er en vanskelig sport vidner resultatlisten i den grad om. Der er et totalt antal deltagere i finalen på 12 personer, og ud af disse 12 var det blot fire atleter, der formåede at gennemføre alle seks dicipliner indenfor den fastsatte tid.

I holdkonkurrencerne kæmpede Danmark bravt i de indledende heats, men måtte se sig slået allerede i andet heat (kaldet "Second Chance"). Til gengæld klarede vores norske brødre sig helt til ottendedelsfinalerne, og Sverige helt til kvartfinalen.

Der var spænding til det sidste, da det forsvarende hold, Australien, stod overfor Canada i finalen. Vinderen blev for tredje gang i træk Australien, og om den australske teamleder, Brad DeLosa, formulerede det efter finalen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den tredie sejr føles mindst lige så godt som de to første.