Abonnementsartikel

Når Dansk Landbrugsmuseum weekenden den 26. og 27. november afholder det årlige julemarked, bliver det i år ekstra festligt. I år er det 25. gang, at gæsterne kan opleve det traditionsrige marked, som traditionen tro er spækket med kvalitetsprodukter, kunsthåndværk og brugskunst - samt aktiviteter for hele familien. Der er med andre ord masser at opleve, og der er rig mulighed for at få en flot og unik julegave med sig hjem.

Nyheder på årets marked

Der vil være hele seks nye stande at finde på julemarkedet. Her vil gæsterne blandt andet kunne opleve økologisk garn, håndlavede sæber, Ziga-smykker, økologiske æbler og most samt Knivmageren, som viser sit håndværk frem og fortæller om fremstillingen af de flotte knive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt nyhederne i år er også Julemærkefonden, som sælger årets julemærke og andre af deres varer. De vil fortælle om deres arbejde med at hjælpe børn og unge mod mobning, ensomhed og overvægt. Årets Julemærke er tegnet af illustrator og billedkunstner Per Oluf Jørgensen.

Årets østjyske småkage

Foruden de mange boder med højkvalitets produkter er julemarkedet på Dansk Landbrugsmuseum også kendetegnet ved den gode julestemning.

Lørdag den 26. november kan gæsterne komme i køkkenet med kokken Per Mandrup og lave deres egne lækre småkager, når der skal leges med de lokale råvarer. Per Mandrup har til lejligheden udviklet Årets østjysk småkage, som gæsterne får mulighed for at smage.

Derudover er museets mange laug med til at gøre markedet helt specielt. Foruden de gode historier om deres håndværk, byder de også på smagsprøver på alt fra lækre spegepølser og ost til øl og småkager. Og har sulten for alvor meldt sig, tilbyder restauranten Den Gamle Stald en lækker julebuffet.

Oplevelser for hele familien

Årets julemarked er også fyldt med oplevelser for børn. Om lørdagen holder det lille tog Futte klar ude på gårdspladsen til at køre gæsterne rundt på området. Turen går forbi smedene, og alle er velkomne til at komme ind og få varmen ved essen. Lørdag kan familiens mindste også få en trækketur på hesteryg, og søndag er den flotte hestevogn klar til at give gæsterne en dejlig køretur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover de mere end 60 boder på julemarkedet er museets faste udstillinger også åbne for gæsterne. Blandt andet kan man opleve den nyåbnede udstilling om konditoren Gert Sørensen.