Abonnementsartikel

I Esbjerg kommune passer de på deres ansatte og satser på ergonomiske arbejdsforhold. Det gælder også kommunens traktorer, hvilket blev bekræftet, da Steen Lerche Hansen fra TBS Maskinpower i Brørup overlod nøglerne til en MF 5710SL Efficient til dens fremtidige pilot Anne Grethe Pedersen.

Pilotens komfort og ergonomi er sikret på flere måder. Traktoren har affjedret foraksel, og dens kabinekomfort er høj. Samtidigt er den udrustet med MF's multifunktions-joystick, hvor piloten blandt andet kan betjene transmissionen (frem/bak/hastighed), frontlift, front-PTO og også en frontlæsser, hvis det kommer på tale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Komfortniveauet må ikke forveksles med luksus, siger Steen Lerche Hansen.

- Det handler om, at hvis der er ordentlige arbejdsforhold for chaufførerne, så stiger deres produktivitet, og risikoen for fejlbetjeninger minimeres.

Også sikkerheden forøges, og i bynære områder er det specielt vigtigt, for fodgængere og cyklister kan være en udfordring i de tidlige morgentimer, når der ryddes sne.

Varmer op med en sms

En helt speciel detalje ved den nye traktor er, at Anne Grethe blot behøver at sende traktoren en sms, når hun står op for at drikke morgenkaffe, inden hun skal ud for at rydde sne - så står traktoren klar med opvarmet kabine og motor, når hun kommer frem! TBS Maskinpower har nemlig forsynet traktoren med et fjernstyret oliefyr, der aktiveres med en sms.

Igen mener Steen Lerche Hansen ikke, at der er tale om luksus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er simpelthen en rigtig god ide, for i stedet for at starte en iskold dieselmotor kan man nu starte en forvarmet motor, og det reducerer slitagen betragteligt, siger han.

Hydraulik til alle årets opgaver

Selvom kravene i forbindelse med vintertjeneste har fyldt meget i beslutningsprocessen om indkøb af den nye traktor, skal den også medvirke i de mange plejeopgaver, kommunen har med renholdelse af pladser og pleje af grønne områder. Her har hydraulikudrustningen stor betydning, og at den har en betydelig kapacitet bekræftes af, at dens integrerede hydraulik på 110 l/min. er i stand til at drive en af kommunens kraftige koste direkte. Det er enkelt og sparer penge til evt. ekstra olietanke osv.