Abonnementsartikel

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil gøre det nemmere for lærere at sætte dyrevelfærd og dyreetik på skoleskemaet. Det skal sikre, at fremtidens forbrugere er i stand til at træffe informerede valg om fødevarer.

Og hvis det står til Esben Lunde Larsen skal fremtidens forbrugere nemlig allerede i folkeskolen fra det nye skoleår i sensommeren 2017 blive undervist i dyrevelfærd og dyreetik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye initiativ om at udvikle undervisningsmateriale til folkeskolens elever blev lanceret på Videncenter for Dyrevelfærds årlige konference.

- Danske børn skal så tidligt som muligt have indsigt i, hvilke vilkår der er grundlaget for den flæskesteg, de sætter tænderne i, eller den skolemælk, de drikker. Som fremtidens forbrugere er de nøglen til, at det også fremover kan betale sig at behandle vores dyr ordentligt. Derfor vil jeg i det kommende år sætte særligt fokus på at formidle viden om dyrevelfærd til vores folkeskoleelever, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Fra 4. til 9. klasse

Miljø- og fødevareministeren har bedt Fødevarestyrelsens Videnscenter for Dyrevelfærd om at gå sammen med de relevante samarbejdsparter om at skabe engagerende og oplysende undervisningsmateriale om dyrevelfærd til eleverne i 4. til 9. klasse. I lande som Østrig og Finland er dyrevelfærd allerede sat på skoleskemaet.

- For mig at se giver dyrevelfærd mening både for moralen, for økonomien og for kvaliteten af vores mad. Samtidig har vi en moralsk forpligtigelse til at gøre, hvad vi kan, for at vores dyr har gode betingelser og for at højne børns viden om dyrevelfærd, så de bl.a. kan træffe fornuftige forbrugervalg i supermarkedet, siger Esben Lunde Larsen.