Abonnementsartikel

Forslaget til den nye hestelov, der blandt andet vil begrænse størrelse af hesteboks og forringe lys i staldene ser ud til at glide let igennem. Forslaget, der er fremsat af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), var i sidste uge til førstebehandling i Folketinget, og selv om der fra starten ser ud til at være et stort flertal, der er for, så håber Dyrenes Beskyttelse stadig, at der kan ændres på lovforslaget. Eneste partier, der er skeptisk overfor den kommende lov er SF, Enhedslisten og Alternativet.

- Vi er ikke for, at man begrænser pladsen i hesteboksene, men vi kan godt forstå, at det kan give problemer for rideskoler. Men vi havde jo så håbet, at man ville gøre noget ved den tid, en hest har krav på at være på fold, siger Yvonne Johansen, dyrlæge og projektleder i Dyrenes beskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Yvonne Johansen er til gengæld mere håbefuld, hvad angår et eventuelt krav om, at en hest ikke må gå alene. Det er et emne mange hesteejere gerne ser set indført ved lov, men det er ikke med i det nye forslag.

- Jeg synes, at der var en positiv tendens og forståelse for hestens sociale behov, da forslaget var til førstebehandling, siger hun.

Ifølge Yvonne Johansen, der fulgte førstebehandlingen, var der især en forståelse for hestens behov fra politikere, der tidligere har udtrykt sig imod dette krav, og hun håber derfor på, at det endnu ikke er for sent af få kravet med i den nye lov.

Heste er flokdyr

I en tidligere pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse udtaler Yvonne Johansen:

- Heste er fra naturens side flokdyr og trives bedst sammen med artsfæller. Heste er byttedyr, der konstant er på vagt over for fare, og de domesticerede heste har samme instinkter som vilde heste. Samtidig har heste et stort socialt behov, som ikke dækkes, hvis de går alene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forslaget til den nye hestelov er nu tilbage i udvalgsarbejde, hvorefter den på et senere tidspunkt vil blive fremsat til andenbehandling i Folketinget.