Abonnementsartikel

Det er kombinationen af et helt unikt brandslukningssystem og lynhurtige ATV'er, der gør den specialudviklede "brandbil" fra Polaris til noget helt specielt.

ATV'eren er en Polaris Sportsman SPM 570, og bag det avancerede brandslukningsanlæg står det danske firma Firexpress. Resultatet af samarbejdet mellem Polaris og Fireexpress er blevet en lille, mobil "ATV-brandbil", ideel når der for eksempel skal slukkes ildebrande i områder, hvor anlagte veje og infrastruktur er ikke eksisterende, eller hvor pladsen til almindelige udrykningskøretøjer bare ikke er der.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opsigt verden over

Disse mindre brandbiler kombinerer Polaris' fantastiske køreegenskaber med Firexpress utroligt effektive brandslukningskapacitet.

Stig Møller, sælger og Polarisspecialist hos PolarisATV.dk.

Det specielle brandslukningskøretøj har vakt opsigt verden over, og Firexpress og Polaris har senest leveret fem styk Sportsman SPM 570 til en stor UNHCR Camp i Afrika, en ordre, der snart følges op af yderligere 10 styk Rangere XP 900. (UNCHR er en engelsk forkortelse for FN's Flygtningehøjkommissariat, red.).

- UNHCR har valgt disse Polaris ATV'er og UTV'er med Firexpress' brandslukningsudstyr monteret, fordi disse mindre brandbiler kombinerer Polaris' fantastiske køreegenskaber med Firexpress utroligt effektive brandslukningskapacitet, siger Stig Møller, sælger og Polarisspecialist hos PolarisATV.dk.

Både Polaris Sportman og Ranger dækker opgaven som en middelstor brandbil. Firexpress-konceptet betyder, at man anvender meget mindre vand til at slukke en brand end ved konventionel brandslukning.

15-20 gange mere effektivt

Firexpress-systemet omdanner vand til mikro-dråber. Det betyder, at vandet udnyttes 15-20 gange mere effektivt. Det svarer til, at de 300 liter vand en Polaris Ranger medbringer, har samme effekt som de 5-6.000 liter vand, en normal brandbil har med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hertil kommer, at Firexpress-udstyret også kan suge vand til at genfylde vandtanken fra en ekstern kilde, som eksempelvis en sø, å eller lignende.

- Firexpress er et "first respons-koncept", og derfor er det ideelt at anvende sammen med en ATV eller UTV, der kan komme hurtigt frem næsten uanset forholdene. Begge typer Polaris-maskiner medbringer både vand og skum og kan således bidrage ved slukning af stort set alle typer brande, da udstyret kun kræver en person til betjeningen, er den effektive ATV brandbil en billig, men uhyre god og effektiv løsning til en række forskellige situationer, fortæller Stig Møller.

NATO-godkendt

Firexpress ATV'er anvendes således på mindre øer, i asiatiske storbyer hvor de smalle gader ikke tillader normale brandkøretøjer at komme ind, på markeder og festivals, på resorts og ikke mindst i skovområder. Firexpress er NATO-godkendt, og firmaet leverer udstyr til kunder, som omfatter brandvæsner, militær, politi, skibe, skovmyndigheder, øer og mange flere over hele verden.