Abonnementsartikel

Den danske virksomhed Interforst har i flere år været dansk agent for det amerikanske maskinmærke Rayco. Det er især i form af stubfræsere, at Rayco har været til stede i dan danske grønne branche.

Men nu lancerer Rayco også en redskabsbærer i Danmark. Redskabsbæreren kan monteres med en række forskellige aggregater i form af en stubfræser, skovl, kost, fræser, grenknuser og dozerblad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Importør er Lau Toxværd, som med base i firmaet Toxvaerd Trading er tilbage på markedet for maskiner til skov og park. I mange år drev han Interforst, som leverede til det professionelle segment.

- Rayco er kendt i hele verden for deres stubfræsere af højeste kvalitet, og med redskabsbæreren får man stubfræserens fordele samtidig med, at maskinen kan udnyttes langt mere, fordi man kan skifte redskab efter det aktuelle behov. Den er derfor en rigtig god maskine til for eksempel anlægsgartnere, som har mange forskellige arbejdsopgaver og ikke kan dedikere en specialmaskine til hvert formål, siger Lau Toxværd.

Skånsom

Rayco RM27 drives af en 26,5 HK motor, er udstyret med larvefødder og kan køre i to hastigheder. Den er ifølge leverandøren nem at betjene og kræver et minimum af vedligehold. Det skulle angiveligt ikke være en udfordring at udføre den daglige smøring m.v. via servicepunkterne.

- Rayco RM27 kan komme nemt omkring og er eksempelvis kun 90 cm bred, så den kan komme ind af en almindelig havelåge. Med en vægt på 499 kilo og larvefødder er den samtidig meget skånsom mod underlaget, siger Lau Toxværd.