Abonnementsartikel

Små og mellemstore butikker kan i gennemsnit spare 31.032 kr. over syv år, hvis de udskifter til LED-belysning. På baggrund af kampagnen "Mindre strøm, mere bundlinje" er Energistyrelsen kommet frem til, at der på landsplan er et samlet besparelsespotentiale på over 250 milloner kr.

I oktober måned har over 1.200 små og mellemstore butikker rundt om i Danmark haft besøg af LED-konsulenter fra Energistyrelsen. Formålet med besøgene var at hjælpe butikkerne med at regne ud, hvor meget de kunne spare ved at udskifte deres belysning til LED. I alt 21 byer har haft besøg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Cirka halvdelen af de besøgte butikker kunne spare penge ved at udskifte belysningen. Og besparelsespotentialet kunne findes på tværs af butikstyper og forretninger som for eksempel tøjbutikker, boligbutikker, frisører med mere.

- De store besparelser ved at udskifte til LED bekræfter, at efterårets kampagne var et godt initiativ. Tallene i Energistyrelsens beregninger viser jo, at det på alle måder giver god mening for både el-regningen og klimaet, når de små og mellemstore butikker udskifter butikkens belysning, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.