Abonnementsartikel

Hvis du ikke kan sove om natten af frygt for, at din nye minilæsser, havetraktor eller gravemaskine bliver stjålet, så er den nye startspærre fra firmaet StartLock muligvis noget for dig.

Startspærren kan monteres på alle maskiner, og systemet er ganske enkelt. Til spærren hører en "nøgle", og med den aktiverer man spærren ved at føre den hen over en føler. Så skifter et lille lys fra rødt til grønt, og du kan starte din maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyt - og ingen brændstof

Har du ikke en nøgle og alligevel forsøger at starte maskinen, så sker der to ting. For det første går hornet igang med at "hyle", og du kører ingen steder, for der er lukket af for brændstoftilførelsen.

En af folkene bag den nye startspærre er salgschef Bjarne Mouritsen.

- Vores kunder er typisk anlægsgartnere, der har en masse maskiner, fortæller han. Det kan være minilæssere, gravemaskiner og traktorer, men startspærren kan monteres på alle maskiner, understreger han.

Mekaniker-samarbejde

Ideen til startspærren er opstået i et samarbejde mellem ham selv og sønnen, de er begge mekanikere. Den endelig udgave er så videreudviklet sammen med et firma fra Aalborg.

- Vi begyndte at udvikle på produktet for et års tid siden, så det er gået hurtigt, siger Bjarne Mouritsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nøglebrikken kan kodes til aktivere et ønsket antal maskiner, så det daglige arbejde ikke begrænses, og man skal ikke frygte hele tiden at skulle hive nøglen op ad lommen. Den er nemlig forudprogrammeret til først at træde til efter 30 minutter. Så man kan nemt smutte ind og få en hurtig kop kaffe - uden at skulle aktivere spærren inden det videre arbejde.

- Vi har allerede solgt mange af startspærren. Faktisk har vi kunder, der har fortalt, at de nu endelig kan sove om natten, fortæller Bjarne Mouritsen.