Abonnementsartikel

Der er masser af spændende navne på "Speakers' Corner" på NutriFair - fagmessen for husdyrproducenter - den 18.-19. januar i Fredericia

Traditionelt er yngre kvinder nok lidt af et særsyn som oplægsholdere på Speakers' Corner på fagmessen for husdyrproducenter (NutriFair) i Messe C Fredericia. Men på NutriFair 2017 er hele fire af slagsen i aktion både onsdag og torsdag. Rollespil er heller ikke et vanligt element på scenen, men også dette kan man opleve under kvartettens indlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden vej

De fire kvinder midt i tyverne kommer fra den ret nystartede forening "Frej" - en uafhængig, fødevarepolitisk tænketank, som arbejder for at nuancere fødevaredebatten, samle holdningsfløjene og inspirere til fælles løsninger på fælles samfundsudfordringer.

- Vi vil gerne vise en anden vej end den skyttegravskrig, vi oplever i øjeblikket. Der findes nogle meget fastlåste holdninger og positioner i debatten, men Produktionsdanmark og Forbrugsdanmark bør møde hinanden og finde en fælles forståelse, lyder opfordringen fra Marie-Louise Thøgersen, formand og medstifter i Frej.

Hun nævner GMO som et område, hvor det ikke giver mening at være lodret "for" eller "imod", fordi det indeholder så mange facetter.

Taler ned til landbruget

Marie-Louise Thøgersen ser en tendens til, at man i visse lejre taler ned til landbruget.

- Det er ikke i orden. Men omvendt er det ikke vores mission at please eller ophøje erhvervet. Vi vil være i øjenhøjde, og man kan godt se frem til, at vi provokerer lidt på NutriFair, siger den 25-årige med et smil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over de fire hårdtslående kvinder kan man på messen også møde en stor kapacitet inden for biogasanlæg. Det er Kent Skaanning, bestyrelsesformand i ComBigaS, som designer og bygger biogasanlæg i samarbejde med en række danske og internationale partnere.

- Jeg håber, at mange har lyst til at høre vores budskab, og at det kan være med til at udbrede decentrale biogasanlæg i Danmark. Jeg vil fortælle om, hvilke muligheder der er - og ikke mindst hvad der kan være af økonomi for landmændene, og hvordan man kan få det finansieret, lyder det fra Kent Skaanning.