Abonnementsartikel

Fra i dag kan alle danskere gå ind på et Danmarkskort og få overblik over, hvordan mobildækningen er i det lokalområde, de interesserer sig for. En sejr for forbrugerne, siger teleminister Lars Chr. Lilleholt.

Fra i dag bliver det muligt for enhver dansker at få et overblik over, hvordan mobildækningen er i ens lokalområde og på en konkret adresse. Hjemmesiden Tjekditnet.dk, som indtil i dag alene har vist dækningen på fastnetbredbånd, bliver nu opgraderet med dækningskort for både mobiltale og mobildata.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nemt at vælge selskab

Med tjenesterne på Tjekditnet.dk bliver det nemmere for forbrugerne at vælge teleselskaber, som dækker bedst i deres lokalområde. Og det bliver nemmere for regeringen, kommunerne og teleselskaberne i fællesskab at adressere de huller, der fortsat findes.

- Mobildækning skal være god i hele Danmark. Derfor har vi i længere tid arbejdet tæt og godt sammen med teleselskaberne for at skabe mere gennemsigtighed omkring danskernes mobildækning. Resultatet er en kortlægning, som ikke findes andre steder i verden, og som er et rigtig godt værktøj for forbrugerne, når de skal vælge mobilselskab, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, som har telemarkedet som sit ansvarsområde.

Direkte sammenligning

Tjekditnet giver en god indikation af, hvordan mobildækningen er i Danmark helt ned på adresseniveau. Som det første land i verden bliver det nu muligt på en ensartet måde at sammenligne dækningen for både mobiltale og mobildata i Danmark.

- I mere end 98 procent af landet kan man bruge sin mobiltelefon til at tale med. Det er flot, når vi sammenligner os med andre lande. Men der er fortsat lokale områder, der halter efter. Derfor har vi også stillet krav til mobilselskaberne om, at de skal dække flere af de sorte huller, når de køber mobilfrekvenser af staten. Og vi er ved at ændre planloven, så det bliver nemmere for kommunerne at give tilladelse til at stille mobilmaster op. Med oplysning om mobildækningen på Tjekditnet har vi taget et yderligere skridt i kampen for god digital dækning i Danmark, siger Lars Chr. Lilleholt.

Vil du tjekke forbindelsen for din mobiltelefon eller mobildata på et bestemt sted i Danmark, kan du trykke på www.tjekditnet.dk.