Abonnementsartikel

Her i denne søde juletid er der julefrokoster, julekager og godter på programmet. Det er derfor godt at hoppe på vintergrønsager som modvægt. Sådan god solid husmandskost er slet ikke at foragte.

Der er mange haveejere, der stadig har en del flotte grønsager i køkkenhaven og æbler i kassevis. Hvis du har haft grønkål og rosenkål, står de stadig i køkkenhaven og pryder, og de kan fint plukkes selv i frostvejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Porrer er stadig gode

Porrer kan du også hente, så længe der ikke kommer dagsfrost, og det ser det ikke lige ud til nu. Har du ikke allerede gjort det, er det nok en god ide at komme et tykt lag blade ned mellem porrerækkerne. Det kan betyde, at man i korterevarende frostperioder kan hente porrer, da bladene isolerer fint mod den lette frost.

Har du dine grønsager i kasser i dit udhus eller en garage, så husk at holde øje med dem, så musene ikke har frit spil. Det er jo helt ikke dem, du skal fodre på. Derimod er frosten ikke et problem i år ? indtil videre i hvert fald.

Har du spist det hele, og har ikke selv flere grønsager i haven, så fortvivl ej. Der er mange gode danske produkter at købe. Det udenlandske er billigere, men der er dokumentation for, at det, der importeres, bl.a. fra Sydeuropa, indeholder væsentligt flere rester af sprøjtemidler. På trods af at f.eks. de mest velsmagende æbler er de danske, så er der næsten ingen til salg i de store supermarkeder. Det kan derfor godt betale sig at prøve sig lidt frem med lokale gårdbutikker, der kan du stadig godt finde de gode æbler.

Køb dansk

Den danske vinter er grå og lang, men der er meget at hente i de danske produkter, og når du handler influere du ikke bare dit køleskab og maveomfang, men også den danske økonomi og miljøet.

Men der er flere grunde til at handle dansk eller lokalt, nemlig at støtter vi ikke vore danske producenter, så drejer de nøglen om, og ud over sund, dansk frugt og grønt, mister vi også arbejdspladser, og får mere forurening i transportsektoren globalt set. Når du køber økologisk dansk frugt og grønt, støtter du både sin egen sundhed, miljøet og danske arbejdspladser. Slet ikke så dårligt, her midt i den travle juletid.