Abonnementsartikel

Pillefyr bliver mere og mere populære som energikilde, især i lidt ældre eller større huse. Efterhånden kan man købe pillefyr i mange størrelser og varianter. Der er pillefyr, der kun tager piller, så er der dem, der kombinerer piller med mulighed for almindelig brænde, og så er der de nye stokerfyr, der ofte går under betegnelsen "multifuel/flis kedelfyr, der næster "æder" alt.

Til den sidste kategori hører nyeste skud fra stammen fra MGM Boiler. Der er tale om modellen MGM HD Lux stokerfyr, der kan afbrænde - næsten - alt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det her stokerfyr er det ultimative fyr. Det er lige så nemt at bruge som et fuldautomatisk pillefyr, og så kan man brænde næsten alle former for brændsel, også det med høj slagindhold, siger Karsten Jørgensen fra MGM Boilers i Herning.

Fyret er især eftertragtet af landmænd og skovejere, der gerne vil bruge lokalproduceret brændsel.

Karsten Jørgensen, MGM Boilers

Patenteret vandrerist

Bag den robuste afbrænding gemmer sig blandt andet en patenteret vandrerist, der er placeret i bunden af fyret. Her "vandrer" brændslet i fire etaper. Til sidst afkøles asken, og den komprimerede aske føres ud i askesneglen.

- Fyret er især eftertragtet af landmænd og skovejere, der gerne vil bruge lokalproduceret brændsel uden at gå på kompromis med komforten, siger Karsten Jørgensen.

Ud over den patentanmeldte vandrerist er HD Lux stokerfyret udstyret med ekstra solide tandhjuls-gear, motorerne har lavt elforbrug på blot 0,18kW, og både madersnegl og sneglrende er konstrueret til at hindre blokering.