Abonnementsartikel

Hestens Værn vil fremføre kritik af, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har afvist at fastsætte regler om, at beskæring eller anlæggelse af beslag kun må foretages af personer, der har den relevante faglige uddannelse:

- Hestens Værn ønsker at belyse konsekvenserne ved fortsat at tillade ufaglærte at beskære hove og sko heste. Hestens Værn er meget aktive vedrørende hovpleje og hestebeslag. Vi opdaterer lister over registrerede beslagsmede, og vores lægfolk og dyrlæger håndterer mange sager hvert år, hvor hestenes velfærd er væsentligt forringet grundet mangelfuld hovpleje, som følge af beskæring og beslag foretaget af ufaglærte personer, skriver Hestens Værn i henvendelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afgørende for hestens velfærd

- Optimal beskæring og eventuel anlæggelse af beslag er helt afgørende for hestens velfærd, og helt grundlæggende for, at hestens bevægeapparat fungerer optimalt, og at hesten ikke nedslides i en alt for tidlig alder, skriver Hestens Værn.

Foreningen mener, at kravet skal gælde alle heste uanset ejerskab for at sikre, at alle, som beskærer og/eller beslår heste, har en "relevant faglig uddannelse".