Abonnementsartikel

Fra starten af 2017 kaster firmaet LT Energiteknik to nye mærker på det danske energimarkede. I forvejen forhandler firmaet kedler fra den finske producent Veto, og nu satser LT Energiteknik på henholdsvis det østrigske mærke Guntamatic og polske EkoGren.

Blandt de mange nyheder er EkoGrens Multifuel, der rangerer fra 20 - 600kW.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om et biobrændselsanlæg, som kan håndtere mange forskellig slags brændsel, for eksempel flis G50, træpiller, spån, briketter, almindelig brændsel og så videre, siger Daniel Karlberg, LT Energiteknik.

- Og så er det et produkt, hvor man får en masse udstyr i én maskine.

Fjernstyring

Bag evnen til at håndtere forskellig slags brændsel er den nemme tilpasning af blandt andet indmadningens udformning og muligheden for at tilpasse brændselsmagasinet.

EG Multifuel styres med et touch panel, der automatisk styrer forbrændningsprocessen via iltstyring, lige som det starter og stopper anlægget automatisk efter forudindstillet varmebehov. Hertil kommer automatisk ask-udmadning og indbygget sugende røggasblæser. Endelig kan fyret fjernstyres fra mobiltelefoner, computer og tablets.

Ligesom de andre kedler fra EkoGren kan kedlen udstyres med vakuumsystem, sådan at man kan have et lille kompakt fyr i sit bryggers eller i det lille fyrrum, og så kan man transportere pillerne fra et større magasin - helt op til 25m fra fyret.