Abonnementsartikel

Det er blevet tid til at se tilbage på året, der er gået, og efter et forrygende 2015 var der noget at leve op til for 2016. Men året skuffede ikke, og det spiller således lige op med forrige år, når det kommer til boligsalget.

- Generelt har markedet været utrolig stabilt i år, og det er kort sagt imponerende, at vi har kunnet holde kadencen fra 2015. Vi havde en periode, hvor køberne holdt sig tilbage, men ser vi på parametre som prisudvikling og salgstider, kan vi konstatere, at optimismen ikke kun er tilbage, men at købelysten nu har været stabil i et godt stykke tid, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgstiderne har generelt været faldende de seneste fem år på både villaer, rækkehuse og ejerlejligheder, og ikke kun i de større byer, men også i yderområderne. I november måned nåede salgstiden for villaer og rækkehuse ned på det laveste niveau i fem år.

- Og så har priserne generelt været stigende i 2016, men med en lavere udviklingshastighed end tidligere. Der har ikke været samme signifikante udsving som tidligere, og netop det stabile er en god beskrivelse af boligmarkedets tilstand lige nu, siger Birgit Daetz.

Boligsiden.dk har set nærmere på tallene og nedenstående er rekorderne for hver måned i 2016:

JANUAR

1.141 kroner per kvadratmeter blev der givet i nedslag for fritidsboliger. Januar er dermed den måned i 2016, hvor køberne har "sparet" flest penge pr. kvadratmeter på fritidsboliger.

FEBRUAR

Antallet af tvangsauktioner i Region Sjælland endte på 75. Dermed blev Sjælland den region med flest tvangsauktioner i februar måned i 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

MARTS

12.744 nye sager blev oprettet på Boligsiden i marts 2016. Det gør marts til den måned med flest nye sager i hele 2016.

APRIL

Antallet af solgte projektsalg (ejerlejligheder) i april 2016 endte på 190, hvilket er årsrekord, sammenligner man med årets øvrige måneder.

MAJ

Det er den længste salgstid, for en bolig solgt på boligsiden I 2016 var 3.705 dage. Boligen blev efter en lang udbudsperiode solgt i maj 2016. Helårsgrunden er beliggende i 7200 Grindsted.

JUNI

Årets hurtigste salgstider målt pr. kommune for villa/rækkehuse var i Albertslund kommune, som i juni havde salgstider, der i gennemsnit lå på 54 dage.

JULI

Årets dyreste bolig blev solgt i juli måned til det enorme millionbeløb af 65.000.000 kr. Adressen er Taarbæk Strandvej 24, 2930 Klampenborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AUGUST

8.345 kr. var kvadratmeterprisen i Hjørring kommune i august 2016. Det er den højeste kvadratmeterpris registreret i Hjørring siden Boligsidens markedsindeks blev oprettet tilbage i 2010.

SEPTEMBER

262 boliger blev i september måned solgt, hvori der i beskrivelsen indgik, at de var egnet til forældrekøb. September er dermed årets mest populære måned for denne type bolig.

OKTOBER

85. Det er antallet af dage det i gennemsnit tog at sælge en ejerlejlighed på Fyn i oktober måned 2016. Fyn har aldrig nogensinde har haft hurtigere salgstider på ejerlejligheder i den tid, Boligsiden har opgjort markedsindeks.

NOVEMBER

Man gange prisen i Region Syddanmark med 2,5, hvis man vil vide hvad ens villa/rækkehus havde kostet, hvis det i stedet havde ligget i Region Hovedstaden. Aldrig har prisforskellen mellem Region Hovedstaden og Region Syddanmark været større for villa/rækkehuse, siden Boligsiden oprettede deres markedsindeks i 2010.

DECEMBER

Antallet af helårsgrunde, der i øjeblikket er til salg på Fyn er 486. Det er det højeste antal i seks år. På landsplan er der i alt 4.409 helårsgrunde til salg.