Abonnementsartikel

Den 1. januar 2007 blev Havdrup Maskinforretning full-line-forhandler af John Deere på dele af Sjælland og golf og turf på hele Sjælland, Lolland/Falster, Møn og Bornholm. Dermed kan virksomheden nu fejre 10-års jubilæum med det grønne maskinmærke.

- Sagt på forsigtigt sjællandsk så går det rigtig fornuftigt. Vi har en god vækst både i omsætning og indtjening, og især siden 2012 har det taget fart. Dengang skiftede vi spor og valgte landbruget fra. Til gengæld beholdt vi have/park, golfmaskiner og traktorer op til 115 hk over hele Sjælland, Lolland/Falster, Møn og Bornholm. Vi var lidt betænkelige ved den omlægning, men det er det bedste, vi nogensinde har gjort, siger indehaver Jens-Erik Hansen, Havdrup Maskinforretning, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er lige nu i gang med at forhandle en ny kontrakt med John Deere, og det forventer vi falder på plads inden længe. Den hidtidige udløber i foråret. Vi har rigtigt gode relationer til John Deere. Nogle af vore centrale medarbejdere har arbejdet med John Deere endnu længere end de 10 år, som vi har haft det. Vores gode og tillidsfulde relationer til John Deere og vores status som én af de største John Deere forretninger inden for vores felt i John Deeres region 2, der omfatter Europa, Mellemøsten og dele af Afrika, betyder, at vi er i gang med en positiv genforhandling med John Deere, siger Jens-Erik Hansen.

Mange brands

Havdrup Maskinforretning fremhæver, at virksomheden ligger rigtig godt både i forhold til kunderne i hovedstadsområdet og til resten af Sjælland. Samtidig har Havdrup Maskinforretning suppleret produkterne fra John Deere med en lang række andre stærke brands.

Det gælder eksempelvis Kärcher redskabsbærere og højtryksrensere, Garia golf- og el-biler, GMR redskaber, Stama/HTF kirkegårdsmaskiner, Gehl læssemaskiner, Spearhead græsklippere og TP flishuggere samt nogle produkter, som de selv importerer.

- Det hænger godt sammen med John Deere, at vi har en lang række A-brands. Det giver ikke mening, at hægte de næstbedste redskaber på den bedste traktor eller på andre områder sælge nogle produkter, der ikke matcher John Deeres kvalitetsniveau. Hele vores serviceorganisation er skruet sammen efter John Deeres niveau, og det kommer naturligvis også kunder til andre produkter til gode, siger Jens-Erik Hansen.

Totalleverandør

Ud over de mange agenturer for maskiner og redskaber har Havdrup Maskinforretning også diverse håndredskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har et meget bredt sortiment, og vores størrelse betyder også, at vi har et stort udvalg indenfor sortimentet. Derfor optræder vi som totalleverandør til kommuners tekniske afdelinger, anlægsgartnere, boligforeninger og entreprenører indenfor have/park sektoren. Det har stor betydning i dag, hvor mange kunder både inden for det offentlig og private stræber efter at have færrest mulige leverandører, siger Jens-Erik Hansen.

Havdrup Maskinforretning blev etableret for 73 år siden af Jens-Erik Hansens far, og næste generation er kørt i stilling. Virksomheden har ligget på en 16.500 kvadratmeter stor grund i Havdrups industrikvarter siden 2004 med 5.000 kvadratmeter under tag.