Abonnementsartikel

Når FSI Powertech blander sig i koret af brølende maskiner på Demodage i Skoven den 26 - 27. januar er det med en yderst populær model i nyhedsbagagen. Firmaet har valgt at tage opgraderingen af den yderst populære stubfræser FSI B20 med, nemlig FSI B22. Stubfræseren kom på markedet tidligere i år, men det er stadig en varm sag hos FSI Powertech.

- Den helt store forskel er, at der nu er kommet træk på hjulene. Det betyder, at det er noget nemmere at fragte stubfræseren frem til stubben under arbejdet, for slet ikke at tale om, at det er nemmere at fragte maskinen op på traileren, når den skal transporteres, siger Klaus Holgersen, FSI Powertech.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over den "lille" B22 medbringer FSI to andre nyheder, nemlig D30 Track stubfræser, der er den velkendte D30 stubfræser, blot monteret med bælter i stedet for hjul, samt D74 Remote, der som navnet antyder er med fjernbetjening.

Stærke flishuggere

Den danske producent NHS har også fundet det gode grej frem til demo-dagene.

- Vi har blandt andet vores nye Easy Line 150 flishugger med. Den har vi store forventninger til, og vi satser på at "banke" vores udenlandske kolleger på plads med den, siger salgschef hos NHS, Ejner Husted, der lover, at firmaet også har noget i den tungere afdeling med.

- I samarbejde med vores italienske partner Merlo demonstrer vi den nye professionelle, hydrauliske flishugger 300F. Der ud over kommer vi med en ny udgave af vores 220 IC, der er målrettet kommunerne. Den bliver udstyret med et fødebånd, så den som noget nyt kan tage mindre kviste og hække, siger han.

Mød Hakki Pilke

Fra ABM Stål kan man blandt andet møde deres nye save/kløve-maskine Hakki Pilke Easy 43, der havde Danmarkspremiere på Agromek for et par måneder siden. Her er der mulighed for at se nærmere på maskinens nye Multi Speed-system, der lægger automatisk tryk på kløvning af stamnmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de andre nye features er, at kæden på maskinen er udstyret med automatisk stramning, lige som den kan skiftes uden brug af værktøjer.

- Man har virkelig forsøgt at minimere de manuelle processer. Det betyder også, at skæring sker med et let tryk på joysticket, siger Anders Bang Mikkelsen, ABM Stål.

Patenteret vognløsning

Hvis man er mere interesseret i håndtering af juletræer, så er det nok værd at se nærmere på Tree Techs vognløsning fra Bredsgaard A/S. Der er nemlig tale om en patenteret vognløsning, der ifølge firmaet giver renere træer, bedre kvalitet og højere lønsomhed i håndteringen af juletræerne.

- Ideen opstod, da en tysk kunde gerne ville have en løsning, der gav renere træer og i øvrigt håndterede træerne i en og samme ombæring, så han ikke skulle have fat i dem flere gange. Så satte vi os ned og tænkte og tegnede på løsninger, der kunne opfylde behovet, og nu er vi klar med prototypen, sagde Ivan Tang, der er adm. direktør i Bredsgaard, til Grøn Teknik, da maskinen blev tidligere præsenteret tidligere i år.

Både store og små maskiner

Fra Helms TMT-Centret kan man møde adskillige nyheder. Helms fremviser blandt andet den nye Komatsu Forest 855 udkørselsmaskine, en maskine Komatsu Forest selv har betegnet som et et gigantisk skridt i udviklingen af udkørselsmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om en kompakt, men kraftfuld udkørselsmaskine, der er udviklet til alle opgaver fra udtynding til ren afdrift. Er man ikke til de helt store maskiner, så byder Helms også på en præsentation af den nye Irus Deltrak 2.5. Her er der tale om en larvebåndsdrevet, robotstyret redskabsbærer med en Kubota 3-cylinder turbo-tieselmotor. Maskinen er selvfølgelig fjernstyret, hvilket ikke er helt tosset, når man tænker på, at den kan arbejde på en op til 50° hældning

Ny udgave af Raptor 300

Sidst, men absolut ikke mindst, er Wirtgen Denmark til stede i de to dage, hvor firmaet ud over blandt andet at fremvise hydrauklisk trukne knusere til mindre gravemaskiner også kommer med en ny udgave af larvebåndstraktoren Raptor 300 fra den finske producent AHWI.

- Det nye ved Raptor 300 er, at den er på gummibælter. Det betyder, at den kører bedre på hårde belægninger, siger salgskonsulent Morten Wold, fra Wirtgen Denmark, der er den danske importør af AHWI.

Derudover har den nye version af Raptor 300 længere undervogn, den kører med lavere marktryk og har en lettere knuser.

Demodage i Skoven afvikles den 26 - 27. januar på adressen Mausingvej, Sinding, 8600 Silkeborg (GPS: 56.214902,9.459465)