Abonnementsartikel

Flere og flere boligejere udleder vand fra taget i faskiner eller i de såkaldte regnbede, da det typisk giver en økonomisk besparelse og aflaster vores fælles kloaksystem.

Tagrender i metaller som zink, kobber, aluminium og stål udleder stoffer, som kan forurene både jord og grundvand. Vil man være sikker på ikke at udlede uhensigtsmæssige stoffer i grundvandet, skal man derfor vælge sine tagrender i det ellers tidligere udskældte materiale, PVC. Det skriver firmaet Plastmo i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge forretningsudviklingschef Bjarke Fjeldsted, Plastmo, har hård PVC har ingen udledning overhovedet, og det er muligt at genanvende.

- PVC tagrender er et sikkert valg. Tagrenderne passer til de fleste bygninger, uanset hvor man bor i landet. De er robuste og passer til det omskiftelige danske vejr. Med den meget lange levetid er tagrenden også en rigtig god investering, siger, han.

Hård PVC genanvendes

PVC var tidligere et udskældt byggemateriale, men det er ifølge Plastmo ikke tilfældet i dag, hvor hård PVC hverken indeholder tungmetaller eller ftalater.

Plastmo genanvender alle PVC-dele, der bliver til overs fra virksomhedens fremstilling af tagrender og andre produkter på fabrikken i Ringsted. Desuden er Plastmo medejer af et system til håndtering af hårdt PVC-affald. Det er WUPPI-ordningen, som fem PVC-producerende virksomheder etablerede i 1997.

- Der er begrænsede ressourcer, og samfundet stiller stigende krav til miljøet. Derfor sørger vi for, at tagrender, nedløbsrør og vores andre produkter bliver produceret på en bæredygtig måde. Med WUPPI-ordningen tager vi samtidig ansvar for, at PVC-affald på byggepladser samles ind og bliver genanvendt i nye produkter, siger Bjarke Fjeldsted.