Abonnementsartikel

Et gennemsnitligt sommerhus på 75 kvadratmeter er hele 100.000 kroner billigere om vinteren end om sommeren. Det viser sommerhussalgstallene fra 2015 og 2016 ifølge Boligsiden. Der er derfor mange penge at spare ved at være vaks ved sommerhushavelågen og købe sit hus, mens andre potentielle købere har fokusset rettet mod vinterlige gøremål.

Ifølge en af landets sommerhusudlejere, Campaya.dk, er det da heller ikke underligt, at sommerhuspriserne falder om vinteren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er egentlig ikke så underligt, at priserne falder om vinteren, hvor efterspørgslen på sommerhuse naturligt er mindre. Vi ser det samme billede med udlejningssommerhusene, som også er billigere at leje om vinteren end om sommeren. Om vinteren er det ikke alle, der lige går og tænker på sommerhuskøb, og når der er færre købere, må markedet jo justere sig efter det, fortæller Claus Pedersen fra Campaya.dk, der i mange år har rådgivet om både sommerhuskøb og -udlejning.

10 procent billigere

Ifølge Boligsidens statistik over det seneste års sommerhussalg sparer man på landsplan op imod 10 procent af kvadratmeterprisen ved at købe sommerhus om vinteren. Den markante forskel er både et udtryk for, at udbudspriserne på sommerhusene gennemsnitligt er en smule lavere om vinteren, ligesom det er muligt at forhandle sig til et større nedslag i prisen.

Hvis man virkelig vil have fingrene i et billigt sommerhus, skal man kigge mod Region Sjælland, som også omfatter Lolland og Falster. Sommerhusene i regionen er de klart billigste i landet med en gennemsnitlig udbudspris på lidt mere end en million kroner set over hele året. Og så er det stadig muligt at forhandle nedslag i prisen.

Region Nordjylland er landets næstbilligste region, mens Region Hovedstaden ikke overraskende har de højeste udbudspriser. Her er sommerhusene gennemsnitligt prissat til lidt mere end to millioner i udbuddet.

Så meget behøver det som nævnt ikke at koste at få opfyldt sommerhusdrømmen. Og flere steder i landet er det faktisk muligt at finde særdeles charmerende sommerhuse til mindre end 500.000.