Abonnementsartikel

Klædemøl forbindes ofte med ildelugtende mølkugler i farmors klædeskabe, og mange tror fejlagtigt, at klædemøl hører fortiden til. Faktum er, at klædemøllene trives godt i vores moderne samfund og stadig laver huller i vort tøj.

De gamle mølkugler fra farmors skabe bliver ikke længere brugt. I stedet bruger man i da klædemølfælder, der er lugtfri og helt fri for insektgifte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøstyrelsen anbefaler i deres Bekæmp-app at bruge klædemølfælder i skabe og skuffer som et forebyggende hjælpemiddel mod klædemøl. En klædemølfælde kan fortælle dig, hvis du har møl i hjemmet, og gør det derfor muligt, at behandle hurtigt og uden brug af giftstoffer, inden problemet spreder sig.

Uden insektgifte

Et af klædemølfælderne herhjemme kommer fra A Green Way og anvender et duftferomon, der tiltrækker og fanger både klæde- og pelsmøl. Fælden indeholder ikke insektgifte og kan derfor anvendes overalt i boligen.

- A Green Way Klædemølfælde fungerer som et personligt vagtværn i dit hjem, siger Anna Højbjerg, der er Produktansvarlig for A Green Way.

- Det er så nemt! Jeg har selv fælden stående i klædeskabet, fordi den hurtigt afslører, om der er klædemøl på vej. Det giver mig mulighed for at agere hurtigt og i mange tilfælde undgå brugen af insektgifte i mine skabe og skuffer. Jeg har små børn derhjemme og vil gerne have at mit hjem er trygt og indeholder så få skadelige stoffer som overhovedet muligt, siger hun.