Abonnementsartikel

En særlig lokal atmosfære og unikke lokale seværdigheder. Det skal ferien indeholde, i hvert fald hvis man spørger danskerne selv. Næsten 75 procent af danskerne mener, det er vigtigt, når de vælger, hvor de vil holde ferie.

- Det er en klar tendens, der har været stigende de seneste år. Danskerne vil ikke blot besøge et rejsemål, de vil også føle sig som en del af det og få det helt ind under huden, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil have det autentiske

Han oplever det både sommer og vinter, hvor danskerne søger det uspolerede og autentiske.

- Vi oplevede det for eksempel denne vinter, hvor vi satte den kanariske ø La Palma på programmet. Tidligere kunne man kun nå øen ved at flyve via Tenerife, men nu blev det nemt. Samtidig er det lidt af en perle, for øen er på ingen måde overrendt af turister og dermed mere lokal end de andre kanariske øer. Og pludselig ? uden vi havde set det komme - havde vi solgt mere til La Palma end Tenerife, der normalt plejer at være en klar feriefavorit hos danskerne ? men de vil virkelig gerne opleve det autentiske, siger han.

Efter de lokale oplevelser følger historiske seværdigheder og unikke naturoplevelse på listen over, hvad danskerne vælger rejsemål efter.