Abonnementsartikel

I Hørsholm Hestepraksis er dyrlægerne kommet med på vognen med en specialindrettet klassisk varebil: Den fungerer nu som rullende hospital med alt fra scanningsudstyr til medicin, og dyrlægerne kan derfor foretage det meste ude hos kunderne i dyrenes vante miljø. Og det er der en ganske særlig grund til, fortæller dyrlæge Sarah Krasnik fra klinikken:

- Vi er specialiserede i heste, og her er det en kæmpe fordel både for dyrene og kunderne, at vi så vidt muligt kan foretage undersøgelser, prøver, mindre operationer og så videre i dyrenes vante miljø. Det er tidskrævende, besværligt og kan være dyrt at transportere en hest, især hvis den er syg, så det giver rigtig god mening, at vi som dyrlæger er så mobile som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forberedt på alt hjemmefra

Hørsholm Hestepraksis har fået indrettet varebilen, som i daglig tale kaldes "akut-ambulancen", med det fleksible og crashtestede indretningssystem Globelyst fra Sortimo. Materialerne er en kombination af højstyrkestål, aluminium og robuste kunststofmaterialer, og indretningen er udført med lange udtræksskuffer, dobbeltbund og tilbehør, der er udvalgt efter klinikkens transportbehov.

Der er på den måde skabt plads til sikker opbevaring af alt fra røntgen- og scanningsudstyr til medicin og tandrensningsudstyr. Skuffe- og hyldesystemet sørger for, at alt har sin rette plads og derudover er tilstrækkeligt sikret under kørslen. Det gør det nemt at holde orden og danne sig et overblik over varerummet, forklarer Sarah Krasnik.

- Varebilen fungerer så godt, som den gør, fordi vi hjemmefra hurtigt kan pakke varerummet, så vi er forberedte på stort set alt, når vi ankommer ude hos kunden. I mange tilfælde kan vi jo ikke være sikre på, hvad vi kommer ud til, siger hun og fortsætter.

- Samtidig er tiden ofte en afgørende faktor i vores arbejde. Derfor er det vigtigt, at bilen fungerer effektivt som rullende hospital, uden at vi skal bruge unødig tid på at lede efter tingene eller forgæves forsøge at finde plads til dem i varerummet.

Sparer vigtige minutter

Derudover har varebilen - en ny Ford Transit Custom - den fordel, at den nemmere forcerer kuperet terræn, grusstier og marker end de personbiler, som de fleste dyrlæger stadig kører rundt i. Det gør, at dyrlægerne i Hørsholm Hestepraksis kan køre helt op til "patienterne", uanset om de står på græs eller befinder sig i stalden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Også dét kan spare vigtige minutter i akutte situationer, understreger Sarah Krasnik.

- Vi oplever i stigende grad, at virksomhederne efterspørger intelligente indretningsløsninger, der hjælper dem til at arbejde mere effektivt og optimere tidsforbruget i løbet af arbejdsdagen. Derfor er tidsfaktoren ofte en af de parametre, som vi starter med at se på, når vi rådgiver kunderne.

På baggrund af de gode erfaringer med den nye "akut-ambulance" har man i Hørsholm Hestepraksis i øvrigt planer om at investere i yderligere specialindrettede varebiler inden for nærmeste fremtid.