Abonnementsartikel

Det er med en vis portion stolthed, at Anders Harder Nielsen, Anker Bjerre A/S, viser det seneste Tajfun-skud på brændekløver-fronten frem. Og ikke uden grund. Brændekløveren RCA 400 har længe været en stor succes for firmaet, og nu viser det sig, at den storsælgende maskine bliver overgået af den nye storebror RCA 480 Joy.

- Den nye maskine er en kæmpesucces. Vi har solgt rigtigt mange, siger Anders Harder Nielsen, som fortæller, at de med brændekløveren har lukket et hul i markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der var mange af vores kunder, der savnede en maskine af denne størrelse, og derfor har de valgt at opgradere fra en mindre.

Den nye RCA 480 Joy kan håndtere stammer på op til 48 centimeter i diameter, og det sker med et 25 tons kløvetryk. Dermed er kløvemaskinen en af de største på det danske marked. Tajfun RCA 480 fås også i en PLUS udgave, hvor den er udstyret med timetæller, omdrejningsmåler, kubikmetermåler og automatisk justering af kløvekniv.

Anker Bjerre A/S er forhandler af produkter fra Tajfun, der er en af verdens største producenter af skovmaskiner, og den nye brændekløver kom da også på overarbejde, da firmaet for nylig holdt åbent hus.

Enorm indtrækskraft

Ud over maskinerne fra Tajfun var der også mulighed for at se andre af firmaets nyheder i aktion, blandt andet Lindanas nye mobile trailerflishugger TP 215.

- En af maskinens styrker er helt klart indtrækket, siger Carsten Sørensen, servicetekniker fra Lindana.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det nye system TP Dual Torque Infeed sikrer et maksimalt olietryk og flow til begge oliemotorer, som driver valserne, og det giver en enorm indtrækskraft, siger Carsten Sørensen.

Han tilføjer, at en anden fordel ved maskinen, der er bygget i højstyrkestål, er, at den har en totalvægt under 1400 kg.

Den mobile trailerflishugger var en publikumssucces på Agromek, og interessen er tydeligvis ikke kølnet i de par måneder, den har været på markedet.