Abonnementsartikel

Den 1. januar trådte fangstbegrænsninger for lyst- og fritidsfiskeri af torsk i den vestlige Østersø i kraft. I 2017 må lyst- og fritidsfiskere maksimum beholde fem torsk om dagen, når de fisker i det nævnte farvand. I perioden fra 1. februar til 31. marts lyder begrænsningen på maksimum tre torsk om dagen.

Og danske lyst- og fritidsfiskere er gode til at overholde reglerne. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra fra NaturErhvervstyrelsen efter årets første tre uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har siden årets begyndelse kontrolleret, om lyst- og fritidsfiskerne overholder reglerne i den vestlige Østersø, og indtil videre er indtrykket meget positivt. Folk er gode til at overholde reglerne, og der skal også lyde en ros til alle de, der har været med til at sprede budskabet, så alle er bekendt med reglerne, siger Mik Jensen, fiskerikontrolchef i NaturErhvervstyrelsen.

Fælles indsats for bestanden

Fangstbegrænsningerne for rekreativt fiskeri af torsk er indført som et bidrag til genopretning af torskebestanden, der i øjeblikket ikke har det godt i den vestlige Østersø. Derfor er også de kvoter, som erhvervsfiskerne fisker på i år reduceret med 56 procent i forhold til kvoterne i 2016. Og for at få succes med en genopretning af torskebestanden er det ifølge NaturErhvervstyrelsen afgørende, at alle løfter i flok og følger reglerne.

- Alle har en interesse i, at vi får flere torsk i den vestlige Østersø. Derfor er det meget positivt, at lyst- og fritidsfiskerne virkelig tager ansvaret på sig. I særdeleshed i de kommende måneder, hvor de højst må tage tre torsk med i land om dagen, fordi disse måneder er torskenes gydeperiode, siger Mik Jensen.