Abonnementsartikel

Tal fra Dyrenes Beskyttelses internater viser, at der på blot fire år er sket næsten en firdobling i antallet af kaniner, der får et nyt hjem. Chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse Jens Jokumsen mener, at stigningen kan spores hen til den øgede brug af de sociale medier, når kaninerne skal finde nye hjem.

- På internaterne er vi de seneste år begyndt at bruge eksempelvis Facebook mere, når dyrene skal have nye hjem. At inddrage de sociale medier i formidlingen, tror jeg, har gjort, at folk er blevet meget mere klar over, hvilke dyr vi har, og at vi altså også har en masse gnavere og kaniner, der leder efter et nyt hjem, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gælder også marsvin

Den stigende efterspørgsel kan også ses hos andre dyr som eksempelvis marsvin, der er blevet formidlet tre gange flere af i samme periode.

- Det er altid dejligt, når de dyr, der bliver indleveret på vores internater hurtigt kommer ud i nye hjem. Og det kan vi især se for vores kaniner og marsvin, der de seneste år er blevet meget populære, og folk vil meget gerne give gnaverne en ny chance i deres hjem, siger Jens Jokumsen.