Abonnementsartikel

Nu skal det være slut med at ødelægge knæene, når man skal ind i en grisehytte. Firmaet bag Frilandsgrise.dk er nemlig klar med en ny type grisehytte, hvor man kan skyde hyttens tag baglæns, så bonden kan stå op, når han skal ind i hytten.

- Vi har gjort det lettere at gøre opsyn med søer der farer, fordi der bag på hytten er et låg, der kan løftes, så man kan kigge ind. Samtidig kan hele taget skubbes tilbage, så man ikke behøver at kravle ind i hytten, siger Nickolaj Skytte Nielsen fra Frilandsgrise.dk, der har haft en personlig motivation til at arbejde på de nye hytter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min far har fået nogle voldsomme knæproblemer, da han har skulle kravle ind og ud i en meget akavet stilling. Dette er noget, der piner ham i dag. Han har haft hans frilands og økologiske besætning i over 20 år, han har haft ondt i knæet, siden han var 45 år, hvilket ikke er så godt, når man gerne vil leve et sundt liv. Det er et problem, som vi prøver at løse, siger han.

Den nye hytte skal dog ikke kun gavne landmanden - der er nemlig også tænkt over dyrenes vilkår.

- Udluftningen kan justeres fra fem til 100 procent. Det vil sige, at man om vinteren kan lukke af, så det ikke trækker ind på smågrisene. På samme måde kan man lukke helt op om sommeren, hvis det bliver ulideligt varmt inde i hytten. Udover selve det smarte ventilationssystem kan taget også bruges som skygge i de hede somre, siger Nickolaj Skytte Nielsen.