Abonnementsartikel

Det var nærmest et mirakel, at en hest i går overlevede et uheldigt møde med Susåens mudrede bund tæt på godset ved Herlufmagle. Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Hesten, en gråhvid skimmel, der tilhører godsejer Claus Neergaard, Gunderslevholm Gods i Sydsjælland, havde ifølge avisen forvildet sig ned til Susåen mandag eftermiddag, og kl. 14.42 blev den opdaget af en forbipasserende, der hørte en voldsom prusten nede fra åen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slap uden mén

Herefter blev Midt- og Sydsjællands Brandvæsen blev tilkaldt, og herefter gik alle de tilkaldte igang med at redde hesten, som de knap kunne se.

- Det tog en hel time. Det var en pragtindsats af de 12 mennesker fra Beredskabsstyrelsen. Jeg var sikker på, at den havde brækket alle fire ben. Men den er sluppet fra uheldet uden mén og uden brækkede lemmer, forklarer godsejeren, som også selv har fået sig lidt af en forskrækkelse, siger Claus Neergaard til Ekstra Bladet.

Godsejeren forstår stadig ikke helt, hvordan hesten kunne komem til at sidde fast, da der har gået heste på området i 30 år uden at der nogensinde har være problemer.