Abonnementsartikel

Over 100 klassiske traktorer kommer nu under hammeren på en special en-dags auktion lørdag den 15. april kl. 10.00 i år. Den helt specielle traktor-samling sælges af auktionsfirmaet Euro Auction, og den fysiske afvikling finder sted i Irland.

Har man ikke tid eller lyst til at drage til Irland, skal man dog ikke fortvivle. Interesserede kan deltage i auktionen over nettet via firmaets gratis auktionsside www.euroauctions.com, hvor man også kan se det fulde katalog over de fantastiske maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om en helt unik, privat samling, der indeholder mange historisk vigtige traktorer, siger Johnnie Keys fra Euro Auctions.

Fuldt restaurerede

Alle traktorerne er fuldt restaurerede og køreklare. De er blevet opbevaret under museumslignende tilstande og er blevet kørt regelmæssigt, og traktorernes fine stand har været med til at generere interesse for hele verden.

Ejeren af den fantastiske samling hedder John Flynn, og han har brugt tusindvis af timer på at samle og renovere de gamle maskiner, som for en stor dels vedkommende stammer fra 40'erne, 50'erne og 60'erne.

I samlingen findes 30 Massey Ferguson traktorer, blandt andet en MF 97, der er baseret på den gamle Minneapolis Moline traktor. Derudover kan nævnes mærker som David Brown, Deutz, Ford Jubilees, Ferguson og Fordson-traktorer.

- Blandt modellerne er eksempelvis en prototype på en Ferguson. Den blev fundet i 1980'erne i en tør lade, og det viste sig at være en gave fra Harry Ferguson til en tidligere medarbejder, fortæller Johnnie Keys.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af andre helt specielle modeller kan nævnes en en-cylindret Allgaier R22 fra 1950 med vandkølet Kaeble-motor og to yderst eftertragtede Allgaier AP17-modeller med Porche-motorer.

Alle traktorerne fra samlingen, der er vurderet til over 10 millioner kroner, kommer på auktion enkeltvis - uden reservation.