Abonnementsartikel

Det er et stort ansvar at køre med heste i trailer. Det ved enhver hesteejer. Og problemerne er nærmest uoverskuelige, hvis man kommer ud for uheld under transporten. Indtil nu har man som hesteejer kunnet tegne en forsikring hos Falck, som betød, at kom man ud for et bil- eller traileruheld, så var man sikret transport af hesten fra ulykkesstedet til eksempelvis et dyrehospital. Men det er slut nu. Det betyder, at der kun er ganske få muligheder tilbage for at sikre sig mod enorme tranksportudgifter, hvis uheldet er ude.

Lige nu er Falck i fuld gang med at afvikle en række forsikringer, der tidligere har dækket de lidt mere specielle forsikringstyper.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er korrekt, at Falck har valgt at lukke en række abonnementstyper - herunder transport af heste. Det er også korrekt, at abonnementet ophører automatisk fra og med næste regningsdato. Det er dog kun privatkunder, der er omfattet af ændringen. Hos erhvervskunder som eksempelvis stutterier og landmænd, består ydelsen stadig. Det skyldes, at man hos erhvervskunder at vi har mulighed for at lave individuelle løsninger, siger Jesper Jakobsen, kommunikationsmedarbejder hos Falck.

Han fortæller, at ændringen også omfatter alle andre former for dyr og kæledyr.

Få alternativer

Problemet med denne type forsikringer er, at de ifølge Falck ikke er rentable.

- Vi har valgt, at vores kerneområder, som hos Falck især er vejhjælp og sundhedsydelser, skal prioriteres højere. Derfor er vi nødt til at udfase de abonnementstyper, hvor økonomien ikke løber rundt. Det er naturligvis ærgerligt, at den prioritering rammer heste- og kæledyrsejere, men prioriteringen er lavet for at levere bedre service til flest mulig kunder, siger Jesper Jakobsen.

Isoleret set burde det ikke være det store problem, at Falck stopper med denne type forsikringer, problemet er bare, at der ikke er mange andre selskaber, der ønsker at forsikre heste under transport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har arbejdet med ideen om en akut transport-forsikring som en del af en hesteforsikring, men det er simpelthen for besværligt. Hvis man tilbyder sådan en forsikring, skal man være sikker på at have aftaler med dyrlæger og eksempelvis Falck eller Vejhjælp over hele landet, og det er ikke muligt, siger Annette Vildandt, daglig leder hos Kongeriet Danmarks Hesteforsikring.

Kontant afregning

At Falck nu ikke længere vil forsikre heste under transport, betyder ikke, at man bliver efterladt på motorvejen med sin hest, mens Falck kører væk med trailer og bil. Men det betyder til gengæld, at det bliver rigtigt dyrt at få transporteret hesten videre.

- Vi efterlader selvfølgelig ikke folk med et stort dyr, der har brug for transport, understreger Jesper Jakobsen.

Men han efterlader heller ingen tvivl om, at omkostningen skal betales med det samme.

- Vi er nødt til at forlange betaling på stedet, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjælp hos TopDanmark

En rundspørge hos flere danske forsikringsselskaber afslører, at der i skrivende stund kun er et enkelt forsikringsselskab, der vil tegne sådan en forsikring, og det er TopDanmark.

- Vi har et forsikringsprodukt, der hedder TopVetPlus. Det er en tillægsforsikring til ­vores almindelige dyreforsikring, og den dækker eksempelvis transport af hest ved havari, uheld og ulykke - op til 100 kilometer fra havari-­stedet, siger kommunikationschef Morten ­Langager, TopDanmark.

Dermed er man som hesteejer ikke helt på herrens mark, men det kræver selvfølgelig, at man overvejer sin forsikringssituatuion, inden man drager på landevejen med hesten.