Abonnementsartikel

Det er ikke ideer, det skorter på hos Torben Sperling fra StaldPlus ved Løsning i Midtjylland. StaldPlus er et ride-, kursus- og terapisted, som drives af Gitte Sperling, mens Torben Sperling tager sig af den daglige pasning af stedets 19 islænderheste. Hestene fungerer som sparringspartnere i parrets succesfulde hesteterapi.

Men pasning af de mange heste kræver naturligvis en vis indsats, og for at gøre det praktiske, daglige arbejde så gnidningsfrit som muligt, har Torben Sperling gjort alvor af at udvikle gode ideer til praktiske produktioner. Det har blandt andet givet sig udslag i det nye hestehus, ShelterPlus, som nu er sat i produktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere udgange

- Tankerne bag udviklingen af PlusShelter var at udvikle et heste-hus, hvor der er flere udgange. I standard hestehuse er der ofte kun een udgang, og så ser man ofte, at den hest der står inderst ikke komme ud, hvis der kommer hest ind, som den ikke kan lide. Og så bruger de ikke hestehuset så meget, fortæller Torben.

- Derfor har vi udviklet dette PlusShelter, som er et ottekantet hus med flere udgange, så der altid er plads til at komme ud og ind for alle.

Nemt at stille op

Hestehuset er konstrueret med seks sektioner centreret omkring en foderhæk og en pressening som tag. Dermed er foderhækken den centrale del, hvilket også betyder, at har man eksempelvis en 12 hestes foderhæk i forvejen, så kan man købe resten af huset og montere det op omkring en eksiterende foderhæk.

- Og så er det konstrueret på den måde, at det er nemt at stille op. Der er ingen tunge løft, jeg kan for eksempel alene stille det lille hestehus op på fire timer, siger Torben Sperling.

Når hestehuset står færdigt er det stort set vedligeholdelsesfrit, da det består af galvaniseret stål og enten lærketræ eller plastplanker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ShelterPlus produceres i to modeller; en lille model på 32 kvadratmeter med plads til otte heste og en stor model på 49 kvadratmeter med plads til 12 heste.