Abonnementsartikel

Heste på fold eller i løsdrift har brug for næsten konstant adgang til foder. Det er sædvanligvis ikke et problem en stor del af året, men sidst på efteråret og om vinteren kan der være langt imellem de grønne totter på marken. Her er muligheden selvfølgelig at smide hø ud på marken med et stort spild til følge, da hestene ofte synes, det er lige så sjovt at vandre rundt i høet, som det er at spise det. Og når så det hele er trampet godt igennem og blevet vådt, så har det ingen interesse mere.

? Før i tiden stillede vi bare baller ud på marken, men det er temmelig dyrt i længden. I stedet valget vi at investere i nogle foderhække, siger Sandra Kristoffersen, Thy.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sandra Kristoffersen valgte at investere i et par "Stay-Dry" foderhække fra producenten Ecoholt.

? Vi er utrolig glade for denne løsning. De er nemme at håndtere, og vi kan nøjes med at fylde dem op hver 14. dag, siger hun og tilføjer, at hun efter kort tid valgte at købe en foderhæk mere.

Modtandsdygtig

Foderhækkene fra Ecoholt er lavet i plast, hvilket gør, at de dels er modstandsdygtige overfor vand, vind og frost, men også at den kan flyttes med en traktor eller minilæsser.

? Vi har op til 26 heste på folden, og ud over besparelsen i hø, så kan vi konstatere, at der er langt mere ro på folden, fordi der er plads til alle hestene. Det betyder også, at de heste, der er lidt lavere rangerende i hierarkiet også får nok at spise, fortæller hun.

En enkelt Stay-Dry foderhæk har plads til seks heste, og åbningerne er placeret, så hesten har en naturlig ædestilling, men også højt nok over bunden til, at mindre dyr ikke kan komme ind i foderhækken, når den er tom.