Abonnementsartikel

Nu kan du godt finde skiene frem. I hvert fald hvis du bor i nærheden af Rold Skov, Almindingen, Hareskoven eller Jægersborg Dyrehave. Her ligger der nu nok sne til, at der er blevet præpareret deciderede spor til langrendsløb.

- Det er perfekt timing, at vi nu kan skyde vinterferien i gang med skiløb i skovene. Der er desværre ikke snegaranti over hele landet, og det er med at få spændt skiene, for sneen bliver ikke liggende for evigt. Forholdene er rigtig gode i weekenden, og forhåbentlig bliver sneen liggende et godt stykke ind i næste uge, siger skovfoged Leif Kogsgård Lyngsø fra Naturstyrelsen i Himmerland, hvor der er blevet trukket et 16 km langt spor i Rold Skov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Rold Skov er der blevet brugt specialmaskiner til at gøre løjperne klar til skifolket, og i morgen bliver de friske spor brugt af den lokale skiklub til at afholde "Åbne Rold Skov Skimesterskaber".

I det meste af landet står Naturstyrelsen i samarbejde med lokale skiklubber klar til at lave løjper, når der ligger nok sne. På Naturstyrelsens hjemmeside om langrend kan du se, hvor langrendsløjperne ligger. Hold øje med vejrudsigten, din lokale skiklubs og Naturstyrelsens hjemmesider for, hvornår de øvrige løjperne er klar til skiløb.

Her kan du stå på ski:

I statsskovene er fire langrendsspor klar til skiløb i dag:

Rold Skov

Hele ruten er trukket op. Løjpen er todelt: 13 km nord for Himmerlandsvej mellem Skørping og Rebild, gennem nogle af de flotteste dele af Rold Skov og en kortere træningsløjpe på 2,3 km syd for Skørping skole og idrætshal. Læs mere om sporet i Rold Skov.

Jægersborg Dyrehave

Københavns Skiklub har præpareret et 4 km langrendsspor på Golfbanen i Dyrehaven. Læs mere om sporet i Jægersborg Dyrehave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hareskoven

Der er trukket langrendsløjper i Jonstrup Vang i den vestlige del af Hareskovene i Værløse med mindst 26 km langrendsløjper.

Derudover anbefaler løjpefolkene, at man også bruger Lille og Store Hareskov, hvor der ikke anlægges en løjpe, men alligevel opstår et spor ved brug af de mange skiløbere. Læs mere om sporet i Hareskoven.

Almindingen

Bornholms Skivenner har præpareret en 1,5 km langrendsløjpe i Almindingen. Den går fra Stakitfabrikken til teltpladsen ved Bastemose. Læs mere om sporet i Almindingen.